محمد مهدی عسگری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با همکاری خوب مردم اصفهان در اجرای طرح های مدیریت بار، توانستیم پیک باری که چهارشنبه پیش در کشور به عنوان رکورد ثبت شد را بسلامت پشت سر بگذاریم.
وی اضافه کرد: در چهارشنبه گذشته، مصرف بار اصفهان به میزان یکهزار و 30 مگاوات ثبت شد که نسبت به زمان مشابه سال قبل سه درصد رشد داشت اما این میزان نسبت به مصرف کشور مناسب بود.
عسگری ادامه داد: اگر مردم همکاری خود برای صرفه جویی در مصرف برق و استفاده بهینه از این انرژی را حداقل تا 2 هفته دیگر ادامه دهند پیک مصرف را در تابستان امسال بسلامت پشت سر می گذاریم و در این صورت از خاموشی در این فصل جلوگیری می شود.
وی گفت: سال گذشته پیک بار شهرستان اصفهان یکهزار و 59 مگاوات ثبت شده است، امسال با همکاری مشترکین در اجرای طرح ها به این مقدار نرسیده ایم و امیدواریم با تداوم و افزایش همکاری مشترکین فاصله مناسب تا این میزان مصرف حفظ شود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف توزیع برق شهرستان اصفهان یادآور شد: متاسفانه امسال گرمای بی سابقه هوا در کشور باعث شده تا مصرف وسایل گرمایشی و در نتیجه برق افزایش یابد بنابراین رکورد های بی سابقه ای برای پیک بار مصرف در کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش ایرنا، باتوجه به ظرفیت نیروگاه ها هنوز برای تامین برق در زمان های پیک مصرف بویژه در فصل گرما تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی در پیش داریم اما با همکاری مردم و مشارکت آنها برای اجرای طرح های مدیریت مصرف، صرفه جویی و استفاده بهینه از انرژی می توان بر محدودیت های موجود در بخش تامین انرژی غلبه کرد.
روابط عمومی وزارت نیرو روز جمعه گذشته با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به افزایش مستمر دما و پایداری هوای گرم در همه بخش های کشور، طی روزهای اخیر شاهد افزایش بی سابقه مصرف برق در کشور شدیم به نحوی که در روز چهارشنبه گذشته رکورد بی سابقه 55 هزار و 400 مگاوات که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7% رشد را نشان می‌دهد به ثبت رسید که در چنین شرایطی برای جلوگیری از بروز خاموشی، به ویژه در استان‌های گرمسیر کشور بیش از هر زمان دیگر به مدیریت مصرف برق نیازمندیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شهرستان اصفهان پیش از این اعلام کرده بود: نیروگاه ها در کشور قادر به تامین تا سقف مصرف 54 هزار و در شهرستان اصفهان یکهزار و100 مگاوات برق هستند و با ادامه این روند افزایشی در تابستان با خاموشی روبرو می شویم که شرایط مناسبی را برای شبکه برق و خود مشترکان رقم نخواهد زد.
عسگری گفت: ما تنها خواستار همکاری مشترکان در مدیریت 10 درصد از مصرف انرژی در تیر و مرداد بین ساعات 11 تا 15 هستیم تا بتوانیم از خاموشی جلوگیری کنیم.
وی افزود: مشکل اصلی توزیع برق شهرستان تامین برق در ساعات 11 تا 15 در روزهای شنبه تا پنجشنبه ماه های گرم است.
عسگری افزود: با کاهش مصرف وسایل سرمایشی، استفاده نکردن از وسایل پرمصرف انرژی، تامین برق از دیزل ژنراتور در صنایع، واحدهای مسکونی بزرگ و صنایع وابسته به کشاورزی و خاموش کردن موتور چاه ها در بخش کشاورزی در ساعات 11 تا 15 ( اوج مصرف انرژی) می توان در مدیریت مصرف انرژی گام های موثری برداشت.
عسگری از اجرای طرح ویژه مدیریت بار مشترکان خانگی ( واحدهای مسکونی کوچک) و تجاری کوچک بصورت پایلوت در اصفهان خبر داد.
وی اضافه کرد: در این طرح ، مشترکان بین ساعات 12 تا 14 در ماه های تیر و مرداد نیم تا یک ربع ساعت، کولرهای منزل یا مغازه خود را خاموش یا مصرفش را کم می کنند و از وسایل برقی پرمصرف استفاده نمی کنند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف توزیع برق شهرستان اصفهان افزود: این مشترکان اگر بتوانند از حداقل 10 درصد، مصرف برق را کاهش دهند، پاداش می گیرند.
وی اعلام کرد: این افراد با ارسال رمز رایانه ( یک شماره هشت رقمی در سمت راست و بالای قبض برق) به شماره سامانه 100000121 ، آمادگی خود را برای شرکت در این طرح اعلام می کنند.
از مجموع یک میلیون و 106 هزار و 388 مشترک برق در شهر اصفهان حدود یک میلیون و 35 هزار و 322 مشترک در بخش خانگی و تجاری از انرژی الکتریکی استفاده می کنند بدین معنی که حدود 50 درصد از انرژی مصرفی در شهر اصفهان به این دسته از مشترکان اختصاص دارد و مشارکت آنها در طرح های مدیریت بار و با کاهش فقط 10 درصد از مصرف برق در ساعات پیک باری می تواند تاثیر بسزایی در عبور از پیک بار تابستان سال 96 داشته باشد.
طبق آمار اعلام شده حدود 80 درصد از مشترکان برق در شهرستان اصفهان مشترکان خانگی، یک درصد صنعتی و کشاورزی، 4 درصد تجاری و حدود 16 درصد مشترکان عمومی هستند.
بر اساس آمار شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان، بیشترین میزان مصرف را به ترتیب مصارف اداری، خانگی، صنایع و کشاورزی به خود اختصاص داده است.
شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با بیش از یک میلیون مشترک در قالب هشت امور اجرایی، یکی از بزرگترین شرکت های توزیع در سطح کشور محسوب می شود.
صنعت برق اصفهان دارای دو میلیون و 700 هزار مشترک در سه شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان، توزیع برق استان اصفهان و توزیع برق چهارمحال و بختیاری و همچنین 40 مشترک صنعتی بزرگ است.
نیروگاه های اصفهان شامل چهار نوع حرارتی (اسلام آباد اصفهان)، گازی (چهلستون اصفهان، هسا)، سیکل ترکیبی(شهید منتظری، زواره و کاشان) و برق آبی زاینده رود است.
ظرفیت ایستگاه های انتقال و فوق توزیع برق اصفهان 18هزار و 163 مگاولت آمپر است که نسبت به سال 57 حدود 10 برابر شده است.
گ/ 7153 / 2093 ** خبرنگار: هُدا استکی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.