به گزارش ایرنا، جمع بندی مذاکرات هسته ای در نیمه دوم تیرماه سال گذشته و به نوعی کاهش جو ایران هراسی برخی دولت ها با ایران و در حقیقت بازشدن دروازه های فرهنگ و تمدن ایران برای گردشگران خارجی باعث شد تا شهرستان کاشان نیز از افزوده شدن حجم گردشگران خارجی بی نصیب نماند.
تغییر در نگاه به سفر به ایران با رویکرد گردشگری در حالی رخ داد که دولت یازدهم سهم نفت در بودجه سال جاری را 25 درصد در نظر گرفت و در این بین صنعت های پرسودی چون گردشگری باید جلوه گری کنند تا ایران اسلامی بتواند از ظرفیت های این صنعت برای رشد و شکوفایی اقتصادی خود بهره جویی کند.
در حقیقت می توان گفت که گشایش دروازه های تمدن 7 هزار ساله کاشان به روی گردشگران خارجی میوه ناب دیگری از برجام است که کام کاشانی ها ، اهالی سخت کوش دیاری از منطقه کویر مرکزی ایران را شیرین کرده است.
شرایط فعلی کشور برای جذب گردشگر خارجی در حالی ایجاد شده است که پیش از این تصویر بسیار بدی از ایران در جهان تبلیغ و ارائه می شد و این مساله کار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم چنین شرکت های خصوصی را برای جذب گردشگران خارجی بسیار دشوار کرده بود.
گردشگران خارجی امروز فضا را برای سفر به ایران بیش از گذشته مهیا می ‌بینند و دیگر آن احساس نا امنی تحت تاثیر تبلیغات منفی برایشان کمرنگ شده است.
مسئولان و فعالان حوزه گردشگری افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور را دستاورد تحولات اخیر در صحنه دیپلماسی جهانی بواسطه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید می دانند و دور از ذهن نمی دانند که ایران بزودی به یکی از مقصدهای مهم گردشگری جهان تبدیل خواهد شد.
این روزها کاشان هم حال و هوای دیگری دارد و حضور چشم گیر گردشگران خارجی در گوشه و کنار این شهر به خوبی قابل مشاهده است به طوریکه بر اساس آمارهای رسمی هتل ها و اقامتگاه های این منطقه با کمبود جا مواجه شده اند.
منطقه فرهنگی کاشان در شمال استان اصفهان را می توان تلفیقی از تاریخ، تمدن و طبیعت برشمرد. این منطقه تاریخی با برخورداری از اقلیم های متنوع در فاصله اندک شامل پیوند کوهستان و کویر و برخورداری از جاذبه های تاریخی و فرهنگی به عنوان اقامتگاهی ارزشمند در مسیر ارتباطی شمال به جنوب کشور قرار دارد.
باغ فین، تپه های سیلک، مسجد آقابزرگ، آتشکده و آبشار نیاسر، شهر زیرزمینی نوش آباد، روستای ابیانه، کویر مرنجاب و دریاچه نمک آران و بیدگل، شهرهای برزُک، قمصر ، آرامگاه سهراب سپهری ، خانه های تاریخی از جمله بروجردی ها، عامری ها ، عباسیان و طباطبایی ها ، تیمچه سلطان امیر احمد و بازار سنتی کاشان تعدادی از آثار تاریخی و طبیعی این منطقه محسوب می شوند.

* رشد تصاعدی گردشگران خارجی به کاشان در دولت یازدهم
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: ورود گردشگران خارجی به کاشان در دولت یازدهم رشدی تصاعدی و قدرتمند داشته که علت آن را می توان اقدامات و برنامه ریزی های ارزنده دولت برشمرد.
محسن جاوری افزود: در سال 95 حدود 80 هزار گردشگر خارجی از کاشان بازدید کردند که 50 هزار نفر آن ها در اقامتگاه های این شهرستان اسکان یافتند.
وی ادامه داد: روزانه به طور متوسط 250 گردشگر خارجی در کاشان اسکان دارند به طوریکه تا حداقل یک ماه آینده تمام اقامتگاه های این شهر جای خالی ندارند.
وی ورود گردشگران خارجی به کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: گردشگران خارجی باعث ایجاد اشتغال و درآمد مستقیم برای مردم می شوند که در شرایط کنونی ضروری به نظر می رسد.
وی همچنین رشد ورود گردشگر خارجی به کاشان در دولت یازدهم را 500 درصد برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه خیلی از آمارها ثبت نمی شود و شواهد حاکی از آماری به مراتب بالاتر از این آمارها دارد.
جاوری با بیان این که خیلی از کشورها از جمله ترکیه و امارات توانسته اند با برنامه ریزی، درآمد قابل توجهی از گردشگری کسب کنند گفت: کشور ما نیز به لحاظ داشتن جاذبه های بی نظیر تاریخی و طبیعی می تواند به جایگاه به حق خود دست پیدا کند.

**بیشترین میزان رشد ورود گردشگران خارجی پس از برجام
مدیر مجموعه تاریخی شهر زیر زمینی نوش آباد نیز در گفت و گو با ایرنا از افزایش 600 درصدی ورود گردشگر خارجی به این شهر زیر زمینی خبر داد و گفت: در سال 92 حدود 800 گردشگر خارجی از شهر زیر زمینی بازدید کردند که این آمار در سال 95 به 5 هزار گردشگر خارجی رسید.
عباس شافعی افزود: از ابتدای سال 96 تاکنون نیز رشد قابل توجهی در ورود گردشگر خارجی نسبت به سال قبل داشتیم که در حال جمع بندی آمارها هستیم.
وی با اشاره به این که بیشتر این گردشگران از کشورهای اروپایی بوده اند گفت: فصل ورود گردشگر خارجی به کشورمان در دو بازه زمانی فروردین و اردیبهشت و همچنین شهریور ماه تا آبان به اوج خود می رسد.
وی گفت: بعد از برجام شاهد افزایش ورود گردشگران برای بازدید از شهر زیر زمینی نوش آباد بودیم که روز به روز بر تعداد آنان افزوده می شود و این جای بسی امیدواری است.
شافعی با اشاره به این که سال 2017 میلادی را سال معرفی شهر زیرزمینی به جهانیان هدف گذاری کرده ایم تصریح کرد: امیدواریم با ادامه روند حضور گردشگران خارجی علاوه بر رونق اقتصادی شهر و کشور تبلیغات منفی که سال هاست به ناحق برعلیه ملت ایران صورت گرفته است با مهمان نوازی بی نظیر ایرانیان برطرف شود.
وی بیان کرد: اغلب گردشگران خارجی زمانی که با مهربانی و محبت ایرانی ها روبرو می شوند ناخود آگاه به تبلیغاتی که رسانه های غربی بر علیه ایرانی ها به راه انداخته اند اشاره می کنند و می گویند باور نمی کردیم ایران به این اندازه امنیت داشته و مردم این کشور ما را با آغوش باز بپذیرند.

*کوچه و خیابان های کاشان مملو از گردشگران خارجی
یک راهنمای تورهای خارجی نیز در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: افزایش تعداد گردشگران خارجی در سال های اخیر مشهود بوده است به طوریکه استان اصفهان و خصوصا کاشان از مقصدهای برتر برای بازدید‌کنندگان خارجی هستند.
امیر همایونی افزود: کاشان بدلیل داشتن بناهای غنی و معماری قابل‌ توجه به عنوان یکی از محبوب‌ ترین گزینه ها برای گردشگران خارجی مطرح است.
وی با بیان رشد چشم گیر ورود گردشگران خارجی به کاشان گفت: در سال های گذشته و پیش از دولت یازدهم هرگز ندیده بودم که گردشگران خارجی تا این اندازه به کاشان سفر کنند و کوچه و خیابان های کاشان مملو از توریست های خارجی باشد.
وی این اتفاق را خبر خوبی برای اقتصاد کشور برشمرد و گفت: امیدوارم این روند ورود گردشگران خارجی به کشور ادامه داشته تا شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش اقتصاد باشیم.

* شور و شعف گردشگران خارجی از حضور در کاشان
ویلیام که یک گردشگر اروپایی و از کشور انگلستان است در حالی محو جاذبه های یکی از خانه های تاریخی کاشان شده است که به راحتی نمی توان او را برای مصاحبه متمرکز کرد.
او که جوانی 27 ساله است گفت : این بار به تنهایی به ایران سفر کردم و بعد از بازدید از چند شهر دیگر پای به کاشان گذاشته ام و در سفرهای بعدی خانواده ام را نیز برای حضور در ایران مجاب می کنم.
وی ادامه داد: تا چند سال پیش بسیاری از تورها در کشورم اعزامی به ایران نداشتند و شاید یکی از دلایل آن نوعی از ابهام و هراس بود که در ذهن هموطنانم نسبت به ایران وجود داشت اما امروز که آزادانه در خاک ایران از جاذبه های این کشور بازدید می کنم دریافته ام که مردم جهان تاکنون چه مکان های نابی را برای بازدید از دست داده بودند.
وی تاکید کرد: برخورد مهربانانه مردم ایران با ما گردشگران خارجی به گونه ای است که در بسیاری از اوقات خود را عضوی از خانواده آن ها حس می کنم.
یکی از تغییرات رخ داده شده در جذب گردشگران خارجی به ایران کاهش بالای سن گردشگران به کشورمان است و اگر سالیان گذشته افراد مسن تر را در مکان های تاریخی مشاهده می کردیم امروز نوجوانان و جوانان خارجی بسیاری نظاره گر زیبایی های ایران کهن هستند.
سوفیا که جوانی 18 ساله از ایتالیا ست خونگرمی ایرانیان را می ستاید و می گوید: کشوری با تمدن کهن چون ایران مردمانی دارد که در میان آن ها دوری از وطن را احساس نمی کنیم و هر کجای این کشور قدم می گذاریم مردمانی خونگرم و مهربان را در کنار خود می بینیم.
وی که به پیشنهاد یک نانوای سنتی در کاشان خمیر نان را داخل تنور قرار داده است این تجربه را فراموش ناشدنی ذکر می کند و می افزاید: مردم ایران از کودک 3 ساله تا پیرمرد یا پیرزن 80 ساله استقبال گرمی از ما گردشگران خارجی دارند و از این رو گمان می کنم در آینده مبلغ خوبی برای دوستانم نسبت به تشویق آن ها برای سفر به ایران باشم.
وی در پاسخ به این سئوال که نگاهت به ایران چیست؟ بیان کرد: ایران کشوری با جاذبه های طبیعی چهار فصل و مکان های تاریخی منحصر به فرد است که شاید در کمتر کشوری در جهان یافت شود و از دیگر سو مردمانی دارد که توانسته اند خوی مهربان و گشاده یک مسلمان واقعی را به پیروان سایر ادیان نشان دهند.
بدون شک جذب حداکثری گردشگران خارجی و توسعه گردشگری نیازمند تبلیغ و معرفی ظرفیت های منطقه فرهنگی کاشان است و بدون تبلیغات مناسب نمی توان انتظار داشت ظرفیت های موجود در زمینه گردشگری به درستی مورد بهره برداری قرار گیرد.
ناگفته پیداست که تبلیغات، بدون ایجاد زیرساخت های مورد نیاز توسعه صنعت گردشگری چندان موفق نخواهد بود و برنامه‌ ریزی راهبردی در راستای توسعه گردشگری و جذب گردشگران خارجی در منطقه فرهنگی کاشان امری ضروری به‌ شمار می ‌رود.
مسئولان منطقه فرهنگی کاشان باید ضمن تقویت ظرفیت های اقامتی مناسب برای گردشگران خارجی به استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای معرفی و تبلیغات در زمینه جذب گردشگر خارجی توجه ویژه ای داشته باشند.
7408/7472 * گزارش: حسین منصوری فر * انتشار: محمد جهانگیریان

* آگاهی از آخرین اخبار شهرستان های شمال استان اصفهان در کانال تلگرام ایرنا کاشان:
* لینک های جستجو کانال: irnakashan / https://telegram.me/irnakashan@
*ایمیل: kashan@irna.ir
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.