به گزارش ایرنا، آیت‌الله عبدالنبی نمازی روز شنبه در آیین آغاز به کار نخستین کنگره بین‌المللی محتشم کاشانی در کاشان افزود: شعر همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با شاعران کشور فرمودند باید دارای محتوا، مضمون و حقیقت باشد و شاعرانی که شعرهایشان محتوای اخلاقی، ارزشی و علمی دارد به نوعی جهاد علمی محسوب می‌شود.
وی گفت: شبهه‌ای در سوره شعرا قرآن مجید در مورد شعر وجود دارد و علت این شبهه آن است که در دوران جاهلیت مفاد، محتوا و پیام شعرها بر محوریت جاهلیت بوده ‌است.
آیت الله نمازی با تاکید بر اینکه منظور در قرآن هر شعری نیست، گفت: در تفسیر قرآن کریم و در پاسخ به این شبهه آمده ‌است که اگر شعر بر اساس ایمان، علم و عمل صالح باشد، آن شعر و شاعر دارای جایگاه مثبت ‌است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: برخی شعرها حکیمانه، عالمانه و عارفانه است و انسان مومن و موحد باید با بیان و زبانش جهاد فی سبیل الله کند.
امام جمعه کاشان تصریح کرد: راز واژه شعر که شبیه لفظ شعر با فتح یا به معنی مو یا گفته شده این است که شاعر اهل ذوق و فن است و اشعار را با لطافت و ظرافت می سراید.
آیت الله نمازی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این کنگره مشوقی برای نسل جوان در عرصه شعر و عرفان باشد تا بتوان از این حوزه در میدان جنگ نرم استفاده کرد.
عضو خبرگان رهبری همچنین با تجلیل بر مفاخر بزرگ دارالمومنین کاشان از جمله ملا محسن فیض کاشانی با 200 کتاب بی نظیر، ملا حبیب الله شریف با آثار برجسته در فقه، اصول، کلام و فلسفه، گفت: رهبر فرزانه انفلاب بیان فرموده اند «فیض کاشانی در میان علمای دینی کم نظیر است».
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان همچنین با تجلیل از مقام شامخ محتشم کاشانی، افزود: شعر عاشورایی «باز این چه شورش که درخلق عالم است» این شاعر مرثیه سرا را جهانی کرد.
کنگره بین المللی محتشم کاشانی با هدف بزرگداشت مقام این شاعر پرآوازه مرثیه سرای کشور با حضور شاعران، نویسندگان و فرهیخگان سراسر کشور و چند کشور خارجی به مدت دو روز در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار می شود.
برپایی نمایشگاه های «عکس هایی از جنس محتشم» و آثار خوشنویسان با موضوع «شعرهای محتشم» ، برگزاری همایش ملی شعر محتشم و شعر و ذکر، تجدید چاپ دیوان محتشم کاشانی و رونمایی از سردیس محشتم از جمله برنامه های جانبی کنگره بین المللی محتشم کاشانی است.
«کمال الدین علی محتشم کاشانی» اوایل قرن نهم هجری و همزمان با پادشاهی شاه تهماسب صفوی در کاشان چشم به جهان گشود و در ربیع الاول سال 996 درگذشت.
شعر عاشورایی بسیار معروف با مطلع «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» از جمله اثرهای گرانسنگ این شاعر پرآوازه مرثیه سرای کشور است.
آرامگاه این شاعر مرثیه سرا در خیابان محتشم کاشان قرار دارد.
6136 / 6022 خبرنگار: یوسف صائب - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.