رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با عملکرد دانشگاه در حوزه پیشگیری، کنترل و درمان بیماری سالک در سطح استان اصفهان گفت: در حال حاضر بالغ بر ۴۳ مرکز بهداشتی درمانی فعال در تشخیص و درمان سالک در سطح شهرستان های اصفهان در حال فعالیت هستند در حال حاضر مراحل تولید داروی این بیماری در حال انجام است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، طاهره چنگیز از راه اندازی خدمات کرایوتراپی در شهرستان های سالک خیز اصفهان خبر داد و اظهار کرد: در شهرستان های ورزنه، اژیه، هرند، رامشه، زواره، برخوار و سجزی که با آمار بالای مبتلایان به سالک مواجه  هستیم، تمام خدمات تشخیصی و درمانی سالک توسط مراکز وابسته به دانشگاه به صورت رایگان به بیماران ارائه می شود.
وی اصفهان را یکی از استان‌های سالک خیز در کشور نام برد که حدود هشت شهرستان آن درگیر بیماری سالک هستند و ادامه داد: اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه، منطقه جنوب و جنوب شرقی اصفهان، نایین، کاشان و آران و بیدگل با جمعیت حدود ۷۰۰ هزار نفری با بیماری سالک درگیر هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، داروی گلوکانتیم را خط اول درمان سالک نام برد که از سال آینده تولید داخلی این دارو در اصفهان آغاز خواهد شد و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بدنبال تولید ایرانی داروی گلوکانتیم است که هم اکنون مطالعات نهایی آن در دانشکده داروسازی دانشگاه در حال انجام است.
چنگیز یکی از مشکلات طی کردن فرایند درمان سالک و کنترل آن در کشور به ‌ویژه استان اصفهان در سال گذشته را کمبود داروی گلوکانتیم اعلام کرد و افزود: هم اکنون بنا به درخواست دانشگاه یکی از کارخانه‌های داروسازی اصفهان پیگیر واردکردن ماده اولیه این دارو از شرکت سازنده اصلی و تهیه آمپولها در ایران است.
اجرای برنامه کنترل سالک در اصفهان طی ۴ مرحله
وی اجرای کنترل سالک در استان اصفهان را  طی ۴ مرحله عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون سه مرحله از کنترل سالک در مناطق سالک خیز اصفهان انجام شده است و مرحله آخر آن در مرداد ماه آغاز خواهد شد.
چنگیز با اشاره به تشکیل کمیته سالک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در این کمیته علاوه بر هماهنگی فعالیتهای حوزه های مختلف برای کنترل بهتر سالک در استان از جمله مسائل مربوط به درمان و تامین داروهای مورد نیاز، کمک به تامین اقلام حفاظت فردی در برابر گزش ناقل بیماری، مسائل مربوط به آموزش و اطلاع رسانی عمومی و هماهنگی با سایر ارگان ها برای کنترل سالک در سال جاری، بر پیگیری جذب اعتبار در خصوص برنامه های سالک از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، تاکید شد.
وی به آموزش خانه به خانه در مورد پیشگیری و درمان بیماری سالک در شهر ورزنه اشاره کرد و گفت: بیشترین بار بیماری در منطقه ورزنه می باشد، بنابراین از ابتدای سال جاری ناظرین و کارشناسان بهداشتی با همکاری نیروهای بسیج سازندگی منطقه با مراجعه حضوری به درب خانه ها، آموزش هایی در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری سالک به خانواده ها ارایه کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اقلام حفاظت فردی در برابر گزش حشرات ویژه زنان باردار، خانواده های بی بضاعت و کودکان در حد مقدورات مرکز بهداشت به مردم منطقه ورزنه داده شد، اعلام کرد: عملیات طعمه گذاری و جونده کشی در مناطق روستایی حسن آباد، کمال آباد و دستجرد و هرند و ورزنه طی ۴ مرحله انجام گرفت و در کانونهای فعال مخزن سالک در شعاع یک هزار متری آخرین منزل مسکونی این مناطق آلوده منتخب، عملیات انجام می شود؛ لازم به ذکر است که در سالهای گذشته عملیات بر اساس استاندارد کشوری در شعاع  پانصد متری انجام می شد و در سال جاری با توجه به اپیدمی پارسال، شعاع به هزار متر و حجم عملیات به چهار برابر افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: همچنین در قالب این طرح، عملیات مه پاشی و سم پاشی براساس نظر کمیته فنی سالک و شواهد افزایش ناقل در کانونها همراه با چک حشره شناسی انجام می گیرد.   اجرای مرحله دوم مانیتورینگ واکسیناسیون سالک در اصفهان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین از اجرای مرحله دوم مانیتورینگ واکسیناسیون سالک در روستاهای مالواجرد و حسن آباد جرقویه خبر داد و افزود: برنامه واکسیناسیون بیماری سالک از تیرماه سال گذشته در برخی مناطق منتخب مابین دانشگاه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا و هم اکنون نیز برای داوطلبین واجد شرایط در حال اجرا است.
چنگیز گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت متبوع، هر سه ماه یکبار، افراد واکسینه شده باید معاینه و تحت ویزیت قرار بگیرند و در این طرح ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در مناطق تحت پوشش مراکز بهداشت شماره ۱ و ۲ اصفهان تست شدند که از این تعداد ۱ هزار و ۷۰۰ نفر مورد مانیتورینگ قرار گرفتند.
وی ادامه داد: این طرح در روستاهای حسن آباد و مالواجرد جرقویه تحت پوشش مرکز بهداشت شماره ۲ به اتمام رسید و هم اکنون به مدت ۴ روز در روستاهای ورزنه، هرند، قهی، قورتان و کفران تحت پوشش مرکز بهداشت شماره ۱ اصفهان در حال اجرا است.
رئیس دانشگاه با تاکید بر هم افزایی همه دستگاه‌های اجرایی و عزم استانی برای کنترل بیماری سالک در اصفهان به ویژه بین شهرداریها، محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و غیره  گفت: "سالک حاصل در کنار هم قرار گرفتن عوامل مختلف مانند انگل بیماری، موش به عنوان مخزن بیماری، پشه به عنوان ناقل و انسان است و برای کاهش آن باید ارتباط زنجیره ای بین این عوامل، گسسته شود" .
وی ادامه داد: تنها ۲۰ درصد از این زنجیره در اختیار دانشگاه علوم پزشکی می باشد و ۸۰ درصد آن سهم سایر سازمان های موثر است بنابراین ضروری است همه سازمان های درگیر نسبت به ضرورت انجام وظایف خود حساس باشند و به صورت همه جانبه با همه توان در فعالیت های کنترل بیماری سالک مشارکت نمایند؛ به طور مثال بهسازی محیط، تعیین تکلیف بافت فرسوده غیر مسکونی در لابلای مناطق مسکونی، بیرون بردن زباله و نخاله ساختمانی و دور کردن دپوی کودهای حیوانی از محیط زندگی مردم جزو وظایف شهرداری ها است که به طور جدی خواستار انجام این وظایف در مناطق آلوده هستیم.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.