به گزارش ایرنا، اشرف بروجردی روز شنبه در مراسم افتتاح و تجهیز مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان گفت: اسناد پشتوانه ای برای هویت ملی ما به شمار می رود ، بنابر این باید برای حفظ و استفاده صحیح از آنها تلاش کرد.
وی با تاکید بر اینکه تمامی سازمان ها و وزارتخانه ها موظف به همکاری و ارائه اسناد به کتابخانه ملی هستند گفت: این فرهنگ در جامعه نیز باید تسری یابد و تمامی خاندان ها و خانواده ها باید بدانند که نگهداری اسناد در این مرکز هم سودمند است و هم اعتباری مضاعف به اسناد می دهد.
رییس اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر اینکه برای توسعه ای اثرگذار درکشور نیازمند برخورداری از سابقه تاریخی و اسناد هستیم ، افزود :توجه به تبدیل اسناد به نسخه الکترونیکی ضروری است به دلیل آنکه نسخه های الکترونیکی بهتر طبقه بندی می شود و ماندگاری آنها افزایش پیدا می کند.
وی گفت: نسخه های دیجیتالی می تواند در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها نقش شایانی ایفا کند و بر همین اساس از همگان می خواهیم اسناد و نسخه های مختلف خود را در حوزه های مختلف ادبی، تاریخی، هنری و دیگر زمینه ها در اختیار این مجموعه قرار دهند.
بروجردی با اشاره به انتقال اسنادی به وزن 200 تن از وزارت نفت به آرشیو این مجموعه گفت: پیش تر شرکت نفت مخالف انتقال این اسناد بود و این گونه می پنداشت که شرکت ها نباید با سازمان اسناد همکاری کننند اما پس از رایزنی های فراوان در نهایت انتقال اسناد انجام گرفت.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: تمام اسناد یاد شده به تدریج بازسازی، طبقه بندی، تفکیک و رفع عیب می شود و بصورت دیجیتالی نگهداری خواهند شد و اصل سندها در آرشیو حفظ می شود.
بروجردی با بیان اینکه بسیاری از منابع خطی و اسناد با سهل انگاری از مرزهای کشور خارج می شود تصریح کد: پس از خروج این اسناد مجبور به خرید آنها با ارز گزاف می شویم و بطورکلی انتقال اسناد به خارج، ضربه ای به پیکره اسناد و مدارک کشور وارد می کنند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: در سال های گذشته بسیاری از اسناد مربوط به شورای انقلاب به سازمان منتقل شد و اسناد و نسخه هایی از خاندان هایی نظیر آیت الله مطهری، بهشتی، هاشمی رفسنجانی، حجت الاسلام محمد خاتمی و برخی دیگر از مسوولان تاثیرگزار کشور در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران قرار گرفت.
وی گفت: در این مجموعه 800 سند در باره آب نگهداری می شود که بسیاری از آنها از اهمیت شایانی برخوردار هستند.
مرکز استاد و کتابخانه ملی اصفهان در مساحتی بالغ بر یکهزار و 800 مترمربع و با هزینه ای بالغ بر 2 میلیارد ریال در خیابان بهارستان غربی اصفهان تجهیز و افتتاح شد.
سالن مطالعه با ظرفیت یکصد نفر، بخش های مختلف حفظ اسناد، آمفی تئاتر، سالن چند منظوره از جمله بخش های این مرکز به شمار می رود.
در این مراسم همچنین از یک مجموعه سند کامل از نقش فرش سبک ترنج کلاسیک اصفهان مربوط به استاد شادروان رحمت الله شادمان رونمایی و 17 هزار نسخه کتاب از سوی شادروان دکتر حسین تویسرکانی چهره فعال در حوزه آسیب شناسی اجتماعی و ادبی به این مرکز اهدا شد.
همچنین قرار است مجموعه ای کتاب از سوی خانواده مرحوم مصطفی هادوی از چهره های درخشان شعر و ادب فارسی به مرکز اسناد اصفهان اهدا شود.
6994/6020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.