به گزارش ایرنا، سید محسن قندی شامگاه پنجشنبه در همایش طلیعه اختران کویر در آران و بیدگل گفت: این شهرستان ها جزو بهترین نقاط برای چنین فعالیت هایی به شمار می روند و در این زمینه اقدام های خوبی از جمله ایجاد رصدخانه و رصدگاه در جریان است.
وی ایجاد رصدخانه ملی در نیاسر کاشان و رصدگاه کویر مرنجاب آران و بیدگل را مورد اشاره قرار دارد و افزود: در راستای توسعه گردشگری فضاپایه در کشور این طرح ها در جریان است و با فعالیت و آماده شدن آنها می توان این 2 نقطه را به مقصدهای مهم گردشگری فضاپایه کشور تبدیل کرد.
دستیار رییس سازمان فضایی در توسعه زیرساخت های ترویجی فضایی بیان کرد: با توسعه گردشگری فضاپایه در مناطق کاشان و آران و بیدگل به توسعه اقتصادی و محرومیت زدایی در این مناطق کمک خواهد شد و در این راستا حذف آلودگی های نوری هم باید در اولویت قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: این مجموعه با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور پیش بینی جذب 1.5 درصد گردشگر داخلی در حوزه گردشگری فضاپایه در برنامه ریزی بلند مدت را مد نظر قرار داده که می تواند به شکوفایی گردشگری فضاپایه منجر شود.
قندی با اشاره به برنامه ریزی سایر کشورها در زمینه توسعه گردشگری فضاپایه اضافه کرد: ایجاد دهکده مریخ در چین، پارک های ستاره شناسی در ویتنام و ساخت نمادهای گوناگون در دیگر کشورها برای شناساندن عظمت جهان هستی بوده و کشور ما هم برنامه ریزی هایی در این زمینه در دست انجام دارد.

** آران و بیدگل به پایگاه ستاره شناسی کشور تبدیل می شود
فرماندار آران و بیدگل نیز با اشاره به ظرفیت های این شهرستان در حوزه ستاره شناسی گفت: با توجه به وسعت کویر و آسمان زیبای شب آران و بیدگل، این خطه می تواند به قطب رصد ستارگان در کشور تبدیل شود که در این راستا نیز راه اندازی دهکده نجوم در حال بررسی است.
اسماعیل بایبوردی افزود: ظرفیت خدادادی کویر و آسمان آران و بیدگل می تواند علاقه مندان ستاره شناسی در کشور را به سوی این شهرستان بکشاند که به نوعی آن را می توان توسعه اقتصاد شب برشمرد.
وی بیان کرد: این شهرستان با توجه به برخورداری از کویرهای مرنجاب، سنبک و سیازگه ابوزیدآباد می تواند به قطب گردشگری کویری کشور تبدیل شود.
نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه همایش ظرفیت های این منطقه از جمله اثرهای تاریخی، کویر، کوهستان و دریاچه نمک را برشمرد و عنوان کرد: این ظرفیت ها جایگاه ویژه ای در گردشگری کشور به منطقه اختصاص داده و می تواند با برنامه ریزی به قطب ستاره شناسی تبدیل کنیم.
سید جواد ساداتی نژاد یادآور شد: ۳۵ نقطه در کشور مورد شناسایی و بررسی قرار گرفت که در نهایت کاشان و آران و بیدگل جهت اجرای برنامه های رصد ستاره ها مورد تایید قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: اجرای برنامه های رصد ستارگان می تواند به جذب گردشگر کمک کند که در این بین رصدخانه نیاسر و کویر مرنجاب نیز از موقعیت ویژه ای برخوردار بوده که مورد تایید سازمان فضایی هستند.
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس کاهش آلودگی های نوری منطقه را نیز در این راستا بسیار مهم ارزیابی و تاکید کرد: حمایت مدیرعامل شرکت توانیر کشور در این زمینه می تواند مشکل را برطرف کند که برای سال ۹۸ قول های مساعدی از جانب وزارت نیرو داده شده است.
منطقه کویری مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل از دیرباز یکی از مهمترین رصدگاه های کشور به شمار می رود که دوستداران ستاره شناسی و شگفتی های آسمان را از نقاط گوناگون به خود جلب می کند.
رصدخانه دانشگاه کاشان واقع در ارتفاعات نیاسر و طرح های رصدخانه ملی قله گرگش واقع در نزدیکی شهر کامو و آغاز عملیات اجرایی طرح پارک گردشگری فضاپایه در نیاسر از توابع کاشان در راستای رصد اجرام آسمانی و شبیه سازی سیاره های منظومه شمسی، تالارهای علمی ترویجی در حوزه ستاره شناسی و اکتشاف های فضایی، مرکزهای خدمات رسان به گردشگران، استفاده از مفاهیم ارزشی و مبتنی بر عظمت آسمان در آیه ها و روایت ها و تبدیل آنها به فرم از جلمه ظرفیت های این منطقه در زمینه ستاره شناسی می باشد.
به گزارش ایرنا، همایش طلیعه اختران کویر به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی نجوم و در راستای معرفی ویژگی ها و آسمان پرستاره کویر، ترویج کسب و کارهای فضاپایه و شناساندن جذابیت ها و ناشناخته های دانش ستاره شناسی به میزبانی فرمانداری آران و بیدگل برگزار شد.
آران و بیدگل در فاصله نزدیک به 6 کیلومتری کاشان و 215 کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
7472/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.