حسن ساسانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : افت شدید منابع آبی سطحی و زیر سطحی در سال های اخیر در مرکز ایران و بویژه این استان به عنوان یک چالش اساسی مطرح است بنابراین نمی توان بارش های اخیر را جبران کننده شرایط نامطلوب قبلی دانست.
وی ادامه داد: کاستی های منابع آبی استان با بارش های یکساله جبران نمی شود، اصفهان از جمله مناطقی است که همواره با چالش خشکسالی روبه روست.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، مصرف بهینه آب در بخش های صنعت، کشاورزی و آشامیدنی را ضروری خواند و گفت: برای عبور از شرایط نامطلوب، صرفه جویی باید در دستور کار همه ما باشد.
سرانه مصرف آب آشامیدنی در استان اصفهان 154 لیتر بر ثانیه است، تعداد مشترکان فعال آب در این منطقه، یک میلیون و 125 هزار و 899 مشترک و تعداد انشعاب خانگی یک میلیون و 14 هزار و 811 عدد است.
ساسانی تصریح کرد: ورودی فعلی سد زاینده رود 168 و خروجی از آن 83 مترمکعب بر ثانیه و میزان آب ذخیره شده در آن 482 میلیون مترمکعب است.
وی میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری(مهر 97) تاکنون در سرشاخه های زاینده رود را 2 هزار و 52 میلی متر اعلام و خاطرنشان کرد: این مقدار در دوره زمانی متوسط بلندمدت (44 ساله) یکهزار و 225 میلی متر بوده است و امسال با رشد 68 درصدی روبه رو بوده ایم.
معاون آب منطقه ای تاکید کرد که نصب کنتورهای هوشمند و حجمی برای چاه های مجاز و پلمب چاه های غیرمجاز در منطقه به عنوان یک اصل با اهمیت در سال 98 همچون گذشته دنبال خواهد شد.
حقابه کشاورزان اصفهان در نوبت نخست با افزایش دریچه‌ های سد زاینده‌رود از هشتم بهمن پارسال به مدت 20 روز تخصیص یافت و حدود 25 هزار هکتار اراضی کشاورزی در شرق و حدود 15 هزار هکتار در غرب اصفهان زیر کشت رفت.
پس از آن رئیس جمهوری روز 12 اسفند پارسال به وزارت نیرو دستور داد ضمن در نظرگرفتن نیازهای زیست‌ محیطی، به گونه ‌ای برنامه ‌ریزی کند که در ایام نوروز نسبت به رها‌سازی آب در زاینده رود اقدام کند که در پی آن با افزایش خروجی سد زاینده رود از 27 اسفند، 28 همان ماه آب رودخانه در اصفهان جاری شد و به دنبال آن تاکنون با اضافه شدن آب کشت کشاورزان، رودخانه همچنان جاریست و این جریان بر اساس تصمیم های اولیه تا 20 خرداد امسال ادامه خواهد داشت.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد، در فلات مرکزی کشور پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه در سال های گذشته به دلیل تراکم جمعیت و برداشت های بی رویه در بالادست، تغییرات اقلیمی و خشکسالی های متوالی به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست بویژه در فصل های گرم سال با خشکی مواجه می شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین مخازن مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد متر مکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
بر اساس آمار موجود حدود 70درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، 10 درصد در بخش آشامیدنی و 20 درصد در بخش صنعت و سایر موارد مصرف می شود.
6020/6025/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.