به گزارش ایرنا، شهرام موحدی روز چهارشنبه در جریان بازدید از آزمایشگاه مرجع یکی از شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در گفت وگو با ایرنا بدون اشاره به میزان وزنی فرآورده های خام دامی صادر شده، افزود: استان اصفهان در حوزه دام صادرات ندارد اما فرآورده های خام دامی این منطقه به 21 کشور جهان صادر می شود.
وی اظهارداشت: شاید عدد 18 میلیون دلار صادرات فرآورده های خام دامی در مقایسه با صادرات سایر کالاها قابل توجه نباشد اما باید دقت کرد که پیش از این، فرآورده های خام دامی ارزش نداشت و دور ریخته می شد و اکنون صادر می شود.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان ادامه داد: اکنون احشا و شکمبه گاو را صادر و به دلار تبدیل می کنیم که پیش از این برای معدوم کردن آن مشکلات زیاد زیست محیطی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش برای صادرات این مواد از هفت سال قبل آغاز شد، تصریح کرد: اما این صادرات در سه سال اخیر با شیب بسیار تندی انجام شده است.
موحدی با بیان اینکه دولت در زمینه صادرات نفت با محدودیت هایی مواجه است، گفت: راهبرد دولت این است که صادرات فرآورده های غیر نفتی افزایش یابد و بدنبال این راهبرد اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تلاش خود را برای استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی جهت افزایش صادرات فرآورده های خام دامی افزایش داد و اکنون اصفهان در رده دوم بخش صادرات فرآوردهای خام دامی کشور قرار دارد.
وی بیان کرد: چنانچه مشکلات موجود برای تبادلات ارزی حل شود، صادرات این مواد افزایش خواهد یافت.
مدیر کل دامپزشکی اصفهان به استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان در بخش دامپزشکی اشاره کرد و گفت: سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده از توانایی جوانان به ویژه جوانان شاغل در شرکت های دانش بنیان می باشد و در این راستا حمایت های ویژه ای از سوی دولت در حال انجام است.
وی اظهارداشت: در پی این حمایت ها، توانمندی های بسیار خوبی به منصه ظهور رسیده و این شرکت ها می توانند ضمن ارتقای بنیان علمی کشور به دولت، بخش خصوصی و تعاونی ها را کمک کنند.
وی با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در زمینه آزمایشگاه مرجع محصولات کشاورزی و دامی گفت: این دانشگاه با همکاری بخش خصوصی توانسته است با حمایت از یک شرکت دانش بنیان آزمایشگاه بسیار مجهزی را راه اندازی و با دستگاه های اجرایی استان از جمله استاندارد و سازمان غذا و دارو و اداره کل دامپزشکی همکاری کند.
موحدی افزود: این آزمایشگاه با وجود دستگاه ها و کادر مجرب به عنوان آزمایشگاه نمونه کشور مطرح است و در حوزه تشخیص میکرو بیولوژی، ویروس شناسی و شیمیایی و بیولوژی به دامپزشکی استان کمک می کند.
وی با بیان اینکه در بخش دامپزشکی آزمایشگاه های خوبی در استان اصفهان وجود دارد، به نقش این آزمایشگاه ها در زمینه توسعه صادرات محصولات کشاورزی و فرآورده های خام دامی و لبنی اشاره کرد و اظهارداشت: مواد فرآورده های دامی قبل از صادرات باید از استانداردهای مورد قبول کشورهای مقصد برخوردار باشند بنابراین نقش این آزمایشگاه ها برای تداوم صادرات بسیار مهم است.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان تصریح کرد: اگر مواد صادر شده مورد تایید کشور هدف نباشد، صادرات متوقف خواهد شد و از سرگیری آن بسیار مشکل هست.
وی با اشاره به اینکه دست یابی به استانداردهای مورد نظر روسیه برای راهیابی به بازار لبنی این کشور یکی از سخت ترین کارها در حوزه صادرات مواد لبنی استان اصفهان بود، گفت: با اتکا به توانمندی های واحدهای تولید کننده مواد لبنی اعم از کارخانه های لبنیات، پرورش دهندگان گاو شیری و تولیدکنندگان و آزمایشگاه های تاسیس شده توسط شرکت های دانش بنیان استان توانستیم این استانداردها را به دست آوریم.
موحدی با اشاره به اینکه رویکرد دولت واگذاری تصدی گری به بخش خصوصی است بیان کرد: در این راستا آزمایشگاه های همکار برای اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تعریف کردیم و بخش خصوصی را مورد حمایت قرار دادیم.
وی اضافه کرد: اکنون آزمایشگاه های استان اصفهان به این بالندگی رسیده اند که در زمینه آزمایش ها به گونه ای فعالیت کنند که هیچ مشکلی برای صادرات محصولات لبنی و فرآورده های دامی استان پیش نیاید.
به گفته وی در 17 استان کشور هیچ آزمایشگاهی در بخش دامپزشکی وجود ندارد و در سایر استان ها نیز یک یا 2 آزمایشگاه وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: این استان در بخش دامپزشکی دارای پنج آزمایشگاه است.
رئیس هیات مدیره شرکت معیار دانش پارس از شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان نیز گفت: آزمایشگاه این شرکت دانش بنیان تنها آزمایش مرجع و مورد تایید شورای تامین سلامت استان اصفهان در زمینه اندازه گیری آلاینده های فلزی ، نیترات و باقیمانده سموم در فرآورده های کشاورزی است.
مهدی نبی با اشاره به اینکه این آزمایشگاه از سال 92 با مشارکت بخش خصوصی و دانشگاه آزاد اصفهان راه اندازی شد، افزود: تولید مواد مرجع گواهی شده ( سی ان آر ) برای کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاه از دستاوردهای این شرکت دانش بنیان است.
رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تصریح کرد: به دلیل اینکه اداره کل استاندارد استان، کارشناسان ارزیاب برای ارزیابی مواد مرجع گواهی شده ( سی ان آر ) برای کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاه ندارد تاکنون مجوز فروش این مواد به این شرکت داده نشده است.
وی در عین حال گفت: این مواد برای دستگاه های آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان استفاده می شود.
به گفته وی کشورهای آمریکا، انگلیس و آلمان فناوری تولید این مواد را در اختیار دارند و کشورمان هم اکنون از کشورهای یاد شده مواد مرجع گواهی شده ( سی ان آر ) برای کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاه را وارد می کند.
نبی افزود: این مواد پس از 6 سال کار تحقیقاتی و پژوهشی برای اولین بار در ایران و خاورمیانه تولید شده است.
شرکت های دانش بنیان موسسه های خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل می شود.
این شرکت ها از محورهای اساسی در اقتصاد دانش بنیان و رشد و توسعه جوامع امروزی بشمار می آیند.
نزدیک به پنج هزار شرکت دانش بنیان در 43 پارک علم و فناوری در سراسر کشور فعال است.
استان اصفهان نیز دارای یک شهرک علمی و تحقیقاتی، 2 پارک علم و فناوری، بیش از 10 مرکز رشد فناوری و بیش از 500 شرکت دانش بنیان است.
دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با برخورداری از 28 واحد و مرکز دانشگاهی، 84 هزار و 842 دانشجو، یکهزار و 650 عضو هیأت علمی و یکهزار و 982 کارمند در فضای بالغ بر 2 هزار و 180 هکتار، به تربیت و آموزش نسل جوان مشغول است.
2093/6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.