به گزارش ایرنا، پرویز کردوانی روز شنبه در همایش گرامیداشت روز هوای پاک در کاشان افزود: آب شیرین با گذشت زمان کمتر و آب شور و فاضلاب زیاد می شود و به علت زیاده روی در مصرف بی رویه، آب اقیانوس ها نیز در حال شوری و آلودگی بوده و بر اساس پژوهش ها بسیاری از آبزیان در حال از بین رفتن هستند.
وی با اشاره لزوم توجه به استحصال آب های غیرمتعارف بیان کرد: حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق که از دهه 40 در ایران آغاز شد، در ادامه با تلاش برای خودکفایی در محصولات کشاورزی شدت یافت و منجر به نابودی و از بین بردن منابع آب در کشور شده است.
جغرافیدان و پدر علم کویرشناسی ایران اضافه کرد: شمار چاه های آب غیر مجازی که هم اکنون در حال حفر است، بیش از چاه های غیر مجاز در حال انسداد می باشد.
به گفته وی، هم اکنون نزدیک به 700 هزار حلقه چاه آب در کشور وجود دارد که باید 150 هزار حلقه بسته و از مدار خارج شود.
کردوانی ادامه داد: ساخت کارخانه های فولاد و خودروسازی و ایجاد بندر خشک در کویر به توسعه یافتگی منجر نمی شود، بلکه عقب ماندگی است زیرا تولید فولاد به آب فراوانی نیاز دارد که در کویر نیست اما بدتر اینکه از روی چشم و هم چشمی استان های کویری به دنبال ساخت این نوع کارخانه ها هستند.
وی انتقال آب از دریا برای جبران کم آبی را نیز مفید ندانست و عنوان کرد: انتقال آب از دریا به کویر با توجه به طولانی بودن مسیر (نزدیک به 900 کیلومتر) 10 درصد آب را انتقال می دهد، آن هم در دوره بلند 16 ساله در حالی که مردم هم اکنون به آب نیاز دارند.
جغرافیدان و پدر علم کویرشناسی ایران افزود: در صورت تحقق این طرح نیز دوباره آب در اختیار وزارت نیرو قرار می گیرد و آن را در لوله تحویل می دهد که منجر به ساخت کارخانه، توسعه فضای سبز و راه اندازی کارواش می شود.
وی در ادامه با نادرست خواندن طرح باروری ابرها گفت: کسانی که این طرح را اختراع کردند، خودشان اجرا نمی کنند و می گویند که صرفه اقتصادی ندارد، چنان که مرکز باروری ابرها در یزد مشکل کم آبی این شهر را حل نکرد.
کردوانی کشت هندوانه را به عنوان بهترین و مغذی ترین میوه، بسیار مقرون به صرفه برشمرد و تشریح کرد: این محصول برای بزرگ شدن آب چندانی مصرف نمی کند، زیرا تعرق ندارد و آب زیادی خود را به بوته های مجاور می دهد در حالی که درختان گردو برای ادامه حیات خود و به بار نشستن، آب فراوانی نیاز دارند.
وی همچنین کاشت چمن را خیانتی به محیط زیست دانست و با تاکید بر حذف آن از فضای سبز یادآور شد: چمن سرطان زا بوده، در زمستان سرد و در تابستان گرم می شود و به گرم شدن محیط زیست کمک می کند.

** موج صنعت موجب آلودگی محیط زیست شد
فرماندار ویژه کاشان نیز در این همایش آلودگی محیط زیست را عامل انسانی بیان کرد و گفت: از سده 18 که موج صنعتی در اروپا آغاز شد و به سایر کشور ها و از جمله ایران آمد، آلودگی محیط زیست نیز شروع شد.
علی اکبر مرتضایی افزود: کمتر روزی را در تاریخ جهان سراغ داریم که در آن جنگ نبوده و دولت ها نیز تلاش های زیادی برای جلوگیری از جنگ داشتند اما ناسا با توجه به بررسی های جو کره زمین سال ها پیش اعلام کردع بود که در برخی کشورها نیاز به جنگ نیست؛ زیرا خشکسالی مشکلاتی را به وجود خواهد آورد که سرنوشت و آینده بشر به آن بستگی دارد.
وی برگشت به گذشته را کوتاه ترین راه برای جبران آلودگی محیط زیست دانست و بیان کرد: استفاده از هوا، تغذیه مناسب و سالم، دوری از اضطراب و استراحت کردن بهترین راه برای ادامه زندگی است.
فرماندار ویژه کاشان یادآور شد: از زمانی که روستاییان با رها کردن فضای سبز و تغذیه مناسب مهاجرت کرده و به بلند مرتبه سازی در شهرها پرداختند، شرایطی که هم اکنون گرفتارش هستیم، فراهم شد.
به گزارش ایرنا، برآیندها نشان می دهد که سفره های آب زیرزمینی کشور سالانه بین هفت تا هشت میلیارد مترمکعب بیلان منفی دارند و میزان منابع آب تجدیدپذیر کل ایران 130 میلیارد مترمکعب است که از این میزان نزدیک 83 میلیارد مترمکعب (93 درصد) به بخش کشاورزی، 5.5 میلیارد مترمکعب (6 درصد) به بخش خانگی و سایر آن به بخش صنعت و نیازهای متفرقه دیگر اختصاص دارد.
ایران دارای رتبه چهارم از بین 45 کشوری است که در معرض خشکسالی شدید قرار دارد و در بازه 120 ماه گذشته منتهی به تیر امسال، 97 درصد مساحت کشور به خشکسالی انباشته و بلندمدت دچارمی باشد.
به گفته بسیاری از کارشناسان، در واقع میزان آب تجدید پذیر کشور 88 میلیارد مترمکعب و میزان مصرف 97 میلیارد مترمکعب است که این زنگ خطری برای منابع آبی کشور است.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی مدیریت آب (IWMI) ایران باید بتواند برای حفظ شرایط کنونی، 112 درصد تا سال 2025 به منابع آب قابل استحصال خود بیفزاید.
همایش 29 دی روز هوای پاک در کاشان با همکاری سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری و تشکیل غیر دولتی جمعیت کویر سبز در فرهنگسرای مهر این شهر برگزار شد.
6136/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.