به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سنجش و اعلام میزان افزایش خروجی از سد و مدت دوره بازگشایی زاینده رود که وظایف وزارت نیرو است با میزان سنجی و جمع بندی مقادیر بارش های اخیر مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه اولویت اصلی در موضوع آب، تامین آب آشامیدنی است و از طرف دیگر مساله کشت پاییزه زمان خاص خودش را دارد، اضافه کرد: پس از هماهنگی با صنف کشاورزان، شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی، وزارت نیرو پذیرفت که با حداکثر ریسک، آب به مدت محدود برای کشت این دوره در رودخانه ساری و جاری شود.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه کشت یادشده حداکثر می تواند از بهمن ماه آغاز شود، تصریح کرد: تامین آب آشامیدنی ضروری ترین و اصلی ترین مساله اصلی به شمار می رود و همه اقشار و صنوف مختلف به ویژه صنف زحمتکش کشاورزان هم به آن اعتقاد دارند.
به گزارش ایرنا، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان در جمع کشاورزان شرق و غرب اصفهان در مسجد گلزار خوراسگان گفته بود: با افزایش خروجی سد زاینده رود در هفته اول بهمن ماه امسال آب در شرق و کلانشهر اصفهان بمنظور تامین نیاز بخش کشاورزی جریان می یابد.
حسن ساسانی خاطرنشان کرد: کشاورزان و اختصاص حقابه آنها از زاینده رود ضروری است و شرکت آب منطقه ای اصفهان و سازمان جهاد کشاورزی همواره در کنار کشاورزان بوده اند.
کاهش بارش در سال های زراعی قبلی در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
کشاورزان و باغداران شرق و غرب استان اصفهان در چند سال اخیر و امسال در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه و حل مشکلات معیشتی خود را خواهان شدند.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت زیر پوشش آن در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد.
زاینده رود به طول بیش از 380 کیلومتر که 280 کیلومتر آن آب ندارد و تالاب گاوخونی هم در نبود آب در سالهای آینده به تاکید کارشناسان یکی از چالشهای زیست محیطی کشور و فلات مرکزی ایران تبدیل می شود.
این رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه بویژه شرق اصفهان و هستی تالاب گاوخونی داشته است که به علت تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت بی رویه به یک رود خانه فصلی تبدیل و در محل پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
6020 / 6994/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.