حجت الاسلام محمدعلی انصاری روز چهارشنبه در آیین گشایش نمایشگاه کتاب کاشان افزود: این امر جنبه های گوناگونی دارد که شامل توجه به نویسنده و مولف به عنوان تولید کننده اندیشه است زیرا هر نمایشگاهی که برگزار می شود، نتیجه تلاش قلم به دستان برای تولید این کالای ارزشمند می باشد.
وی یکی از دغدغه های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را چاپ و نشر کتاب دانست و بیان کرد: جنبه دیگر ماجرا ناشر است که این اندیشه ها را به کالای ارزشمند تبدیل می کند که البته امروز روش های نشر نیز از گوناگونی برخوردار و از حالت کاغذی خارج شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: ارائه کتاب نیز جنبه ای دیگر می باشد که در کتابخانه ها، کتابفروشی ها یا رویدادهای نمایشگاهی محقق می شود و باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: تعداد زیادی افراد دست به قلم در کشور داریم و نشر هم به میزانی پذیرفتنی است اما توزیع نیاز به برنامه ریزی بیشتری دارد و باید کتابفروشی ها و کتابخانه ها رونق بیشتری داشته باشند.
انصاری تصریح کرد: بخش بهره برداری یا همان مطالعه جنبه مهم مقوله کتاب است که مقام معظم رهبری خود در این زمینه پرچمدار بوده و بارها مورد تاکید قرار دادند.
وی افزود: سوای آمارها از سرانه کتابخوانی در کشور دوره پیش دبستانی تا جمع خانواده، دانشگاه و حوزه باید در این زمینه تلاش کنند و برگزاری نمایشگاه های کتاب در طول سال به ویژه در شهرهای خوشنام در حوزه فرهنگ مانند کاشان، می تواند فضاسازی خوبی در این زمینه باشد.

** کاشان در برخی بخش ها نیازمند توجه بیشتر است
فرماندار ویژه کاشان نیز در این آیین گفت: بزرگی این منطقه فرهنگی در حوزه های تاریخی، فرهنگی و هنری به ویژه در هزاره گذشته به حدی بوده که در برخی از بخش‌ها تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.
علی اکبر مرتضایی افزود: وجود صدها فقیه و دانشمند بنام، این خطه را مهد پرروش و تربیت اندیشمندان بزرگ ایران و اسلام کرده و افزون بر سه هزار نسخه خطی از کاشانی ها در کتابخانه ها و مرکزهای اسنادی کشور وجود دارد که امید می رود مرکزهای علمی و پژوهشی به احیای آنها توجه کنند.
وی، قرار گرفتن در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را یادآور شد و بیان کرد: فرهنگ ستون و خیمه انقلاب اسلامی بود و بدون شک کتاب هم زیربنا و اساس فرهنگ است که مقایسه‌ های کمی و کیفی نیز تفاوت های امروز با دوران پیش از پیروزی انقلاب را نشان می دهد چنان که آن زمان نمایشگاه کتابی با این گستره و بزرگی در کاشان نداشتیم.
فرماندار کاشان با اشاره به میزبانی نمایشگاه کتاب به عنوان رویداد بزرگ فرهنگی اضافه کرد: امید می رود نمایشگاه کتاب کاشان در تقویم نمایشگاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد تا این پویایی و شادابی در سال پایتختی کتاب ایران، در آینده هم ادامه یابد.
وی میزبانی هفته کتاب جمهوری اسلامی، صبحگاه های کتاب در مدرسه ها، رونمایی و جشن امضای کتاب با حضور نویسندگان نامی، جشنواره ملی تئاتر مهر، راه اندازی گذر فرهنگ و هنر و جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان را یادآور شد و عنوان کرد: نگاه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون شک شعار 'ایران تنها تهران نیست' را در مورد این خطه محقق کرد.

** خیرین به موضوع کتابخوانی ورود کنند
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز امیدواری نسبت به رونق حوزه نشر و کتابخوانی یادآور شد: کتاب و کتابخوانی ریشه در فرهنگ این خطه دارد که باید به ویژه در مدرسه ها با این مقوله بیشتر آشنا شوند.
سید جواد ساداتی نژاد افزود: جامعه ای که سرانه مطالعه بالایی داشته باشد، خشونت و رفتارهای ناشایست در آن کاهش می یابد؛ بر این اساس به رغم گران شدن کتاب، باید با تمهیدی جایگاه بهتری برای کتاب در سبد خانوارها را رقم بزنیم.
وی بیان کرد: شاید راه اندازی بنیادی برای پشتیبانی از کتابخوانی بتواند ارائه کتاب با نرخ کمتری به علاقه مندان را تسهیل کند و توانمندی خیرین کاشان می تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

** ترویج کتابخوانی سرمایه گذاری پر سودی است
شهردار کاشان نیز گفت: این مجموعه به عنوان نهادی اجتماعی برای فعالیت در حوزه فرهنگی از جمله ترویج کتابخوانی عزم راسخ دارد زیرا آن را سرمایه گذاری پر سودی برای آینده می داند.
سعید ابریشمی راد اضافه کرد: عملکرد شهرداری از فرهنگ عمومی تاثیر می گیرد چرا که توسعه مبتنی بر زیرساخت های فرهنگی می باشد و کتاب هم در بهبود آن اثرگذار است.
وی نشر و خواندن کتاب را از شاخص های توسعه یافتگی عنوان کرد و افزود: ویژگی کشورهای متمدن چیره بودن فرهنگ نوشتاری بوده، در حالی که بیشتر فرهنگ شرق شفاهی می باشد و برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه کتاب کاشان تلاشی برای تغییر این رویکرد است.
شهردار کاشان ادامه داد: انسان دانش را با روش های گوناگون فرا می گیرد اما دانش شفاهی به تدریج می تواند دچار انحراف و کاستی شود که بر این اساس باید مستند نگاری در جامعه ترویج شود چرا که سرمایه های زیادی از کشور به دلیل ثبت نشدن برخی اطلاعات بین مردم یا دستگاه ها هدر می رود.
وی با اشاره به برگزیده شدن کاشان به عنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران و برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه های کتاب، آن را آغاز مسیری بی پایان در حوزه فرهنگ این خطه عنوان کرد.
سومین نمایشگاه سراسری کتاب کاشان با افزون بر 63 هزار عنوان کتاب در 176 غرفه از تاریخ پنجم تا یازدهم دیماه از ساعت 15 تا 21 برای بازدید علاقه مندان دایر است.
8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.