به گزارش ایرنا، خلیل آقایی روز چهارشنبه در بازدید از طرح بیابان زدایی شرق اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: طرح های آبخیزداری در استان های کشور موجب استحصال 750 میلیون متر مکعب آب شده است.
وی ادامه داد: طرح های آبخیزداری در گستره ای بالغ بر یک میلیون هکتار حدود 70 درصد پیشرفت داشته است که امیدواریم تا پایان امسال به 100 درصد افزایش یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بررسی های نشان می دهد که اگر برای طرح های آبخیزداری یک واحد هزینه شود حدود هفت تا هشت واحد برگشت سرمایه گذاری صورت می گیرد ضمن اینکه نتایج و دستاوردهای اینگونه طرح ها باعث افزایش امید و نشاط در مردم می شود.
آقایی تصریح کرد: در سال جاری حدود 6 هزار و 84 نقطه کشور و از محل صندوق توسعه ملی، فعالیت های اجرایی با محوریت جنگل ها، مراتع و آبخیزداری انجام می شود و این نقاط در 349 شهرستان و 649 حوزه پراکنده است.
وی بیان کرد : 32 میلیون هکتار از مساحت کشورمان را بیابان تشکیل می دهد که حدود 10 درصد آن در استان قرار دارد.
به گفته رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری حدود هفت میلیون از این 32 میلیون هکتار مناطق بحرانی است و امید داریم با کمک و مساعدت ها دیگر نهادها با اجرای مجموعه عملیات های نهالکاری، مدیریت چرای دام، قرق و مالچ پاشی، شرایط تثبیت این مناطق را ایجاد کنیم.
آقایی با بیان این که مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه امسال تنها استان خوزستان را محق دریافت بودجه بیابان زدایی دانست، گفت : به همین دلیل در سال جاری عمده فعالیت ها در آن منطقه بود و بقیه استان ها از محل درآمد عمومی استفاده کردند.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خاطرنشان کرد: دولت در بودجه سال 98 نسبت به سال 97 در طرح مالچ پاشی عنایت ویژه تری داشته و سهم 13 درصد از اعتبارات سازمان به 17 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: البته باید استفاده از بخش های غیردولتی جدی گرفته شود و به شیوه های مختلف نظیر طرح های گردشگری و یا با درآمد حاصل از تامین علوفه ای برای دامداران بخشی از هزینه ها را جبران کرد.
معاون وزیر با بیان اینکه حفاظت و قرق عرصه ها هزینه کمتری نسبت به مالچ پاشی و نهالکاری دارد، گفت: علاوه بر این باید از مشارکت مردمی و بهره برداری درست از آن منطقه استفاده کرد و بحث مدیریت چرا و قرق جدی تر گرفته شود.
وی با اشاره به 200 میلیون دلار صندوق توسعه ملی برای طرح های این سازمان طی امسال ابراز امیدواری کرد که این مبلغ برای سال آینده لحاظ شود.
آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌ های لازم برای مدیریت منابع حوزه‌ های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
بر اساس آمار موجود از مجموع 60 میلیون هکتار از عرصه های بیابانی و مرتعی کشور حدود 25 میلیون هکتار مستعد عملیات آبخیزداری است.
طرح بیابان زدایی شرق اصفهان از سال 94 به مساحت 10 هزار هکتار در منطقه سگزی آغاز شد و این طرح تاکنون در حدود پنج هزار هکتار از بیابانهای این منطقه با گونه های مختلف گیاهی از جمله تاغ اجرایی شده است.
ریزگردها سالانه بیش از 360 میلیارد ریال به امکانات زیربنایی و منابع طبیعی استان شامل پایگاه های نظامی همجوار، اراضی کشاورزی، راههای ارتباطی ، شهرک های صنعتی، راه آهن و شهرهای اطراف خسارت می زند.
6020/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.