مهدی حسین نژاد روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقامتگاه ها در روستای جوزه از بخش خلجستان و روستای جنت آباد از بخش مرکزی پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
خش خلجستان با وسعت یک هزار و 100 کیلومترمربع، دارای 50 هزار تن جمعیت ثابت و فصلی شامل 2 دهستان قاهان و دستجرد است.
مردم این بخش در حوزه های کشاورزی و دامداری اشتغال دارند و بیشتر محصولات کشاورزی خلجستان توت، گردو، فندق، گیلاس و انگور است.
مجتمع دشت بهشت روستای نایه با بیش از 118 هکتار با طبیعتی بکر و دریاچه که در دامنه کوه واقع شده ، دهکده
سلامت صبا، جوزه، پل، آسیاب، مسجد و کاروانسرای تاریخی روستای طینوج، آتشکده روستای نویس، قنات خروشان سرنک قاهان، دامنه زیبای کوه وتوس که بلندترین کوه استان قم است، طبیعت بکر و زیبای روستاهای ونان، کهندان، فوجرد، رستگان و انجیله از دیگر مکان های گردشگری در این بخش می باشد.
بخش خلجستان با مرکز شهر قم حدود 70 کیلومتر فاصله دارد.
بخش مرکزی نیز در 9 کیلومتری جنوب شرق قم دارای دو دهستان قنوات و قمرود با جمعیت 22 هزار نفر می باشد.
وی افزود: 15 پرونده متقاضیان از روستاهای مختلف قم برای راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در معاونت سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان در حال بررسی است تا با ارزیابی شاخص ها و کیفیت های مورد نظر مجوزها صادر شود.
وی با بیان این که راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی کم هزینه ترین تاسیسات گردشگری است گفت: اقامتگاه ها خانه های روستایی و تاریخی هستند که برای خدمات دهی به گردشگران مرمت و تجهیز می شوند از این رو با اشتغال مناسب روبروست.
حسین نژاد ادامه داد: اقامتگاه های بوم گردی از جمله مکان های اقامتی و تفریحی هستند که گردشگران می توانند ضمن استراحت در این مکان ها، با جاذبه های تاریخی و توریستی در منطقه و غذاهای سنتی، نوشیدنی های محلی و سبک زندگی محلی آشنا شوند.
وی گفت: حفظ محیط زیست، پایداری زیست بوم و فرهنگ مناطق گردشگری و فرهنگ سازی برای سفر مسئولانه گردشگران، آموزش قوانین و باورهای معنوی مردم محلی به گردشگران و ایجاد همدلی و مشارکت بین گردشگران و مردم محلی، فرهنگ سازی در میان مردم محلی برای احترام به گردشگر، ایجاد پایبندی به اخلاق زیست محیطی و پایداری کیفیت زندگی مردم منطقه از جمله اهداف راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی است.
وی با تاکید بر اینکه روستاها قابلیت تبدیل شدن به مقاصد گردشگری را دارند گفت: روستاهای قم دارای ویژگی های منحصر به فرد با شرایط آب وهوایی مناسب هستند که با ایجاد اقامتگاه های بوم گردی، مقاصد گردشگری هدفمند می شود.
وی اضافه کرد: اقامتگاه ها بوم گردی مکان مناسبی برای عرضه محصولات و تولیدات صنایع دستی و ترویج آداب و رسوم محلی است.
استان قم طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 95، دارای 209 روستاست که جمعیت 130 روستای آن بیش از 20خانوار است.
حسین نژاد بااشاره به استانداردهای اقامتگاه های بوم گردی گفت: در اقامتگاه ها باید خدماتی از جمله اقامتی ایمن، بهداشتی مناسب، رفاهی، اطلاعات لازم درباره‌ محیط طبیعی و فرهنگی روستاها و مناطق گردشگری را به روش ‌های گوناگون و با استفاده از ظرفیت راهنمایان محلی به گردشگران ارائه شود.
وی خاطر نشان کرد: ضوابطی برای اقامتگاه ها تعریف شده است تا بخش های نظارتی با استناد به آن، خدمات ارائه شده را مورد ارزیابی قرار دهند.
وی از ارائه بسته های حمایتی به صاحبان اقامتگاه های بوم گردی خبر داد و گفت: در صورتی که متقاضیان نیاز به مرمت بناها و یا تجهیز آنها همت داشته باشند از سوی میراث فرهنگی قم برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی می شوند.
سرپرست سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: برای توسعه و گسترش اقامتگاه های بوم گردی نیازمند همکاری بخشداری ها و بانک های عامل هستیم ضمن اینکه در این اداره کل با توجه به سیاست گذاری های کلان، محدودیتی برای صدور مجوز اقامتگاه های بوم گردی نداریم.
8138/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.