به گزارش ایرنا، روابط عمومی استانداری قم روز یکشنبه اعلام کرد: سید مهدی صادقی درجشن برداشت گل محمدی طی سخنانی با اشاره به مساله کمبود منابع آبی استان، افزود: باید با افزایش بهره وری و کاشت محصولات سازگار با اقلیم قم، ضمن صرفه جویی در مصرف آب، ارزش افزوده لازم بخش کشاورزی ایجاد شود.
استاندار قم افزود: مجموعه جهاد کشاورزی بایستی حمایت های لازم را از ارتقاء سیستم های کاشت و آبیاری نوین و نیز راه اندازی صنایع تکمیلی داشته باشد.
صادقی با اشاره به کاهش حدود 50 درصدی نزولات در سال آبی گذشته خاطرنشان کرد: متاسفانه استان قم در بحث آب چشم انداز خوبی ندارد.
نخستین جشنواره گل محمدی قم در باغ کرباسچی واقع در بخش جعفریه برگزار شد؛ قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش جعفریه، کهک، سلفچگان، خلجستان و مرکزی است؛ جعفریه در فاصله حدود 50 کیلیومتری شهر قم قرار گرفته است.
گسترش سطح زیر کشت گیاه گل محمدی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی قم برای رشد اقتصادی بیشتر استان در بخش کشاورزی و اشتغالزایی مردم مناطق روستایی است و حدود 200 هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت این محصول اختصاص داده شده است.
گل محمدی در هر هکتار به 5 هزار متر مکعب آب نیاز دارد و متوسط برداشت این گیاه در هر هکتار در سال اول حدود 500 کیلوگرم است که تا سال چهارم می تواند به بیش از 4 تن در هکتار برسد و این میزان درآمد بسیار خوبی را برای کشاورزان خواهد داشت.
حدود 10 قلم گیاه دارویی در استان قم شامل نعنا فلفلی، نعنا معمولی، شوید، به لیمو، بابونه، زیره سبز، بید مشک، گل محمدی و زعفران کشت می‌شود.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.