به گزارش ایرنا، محمد رضا طلایی روز سه شنبه در هشتمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم در تالار امام جواد(ع) استانداری، اظهار داشت: عملکرد گندم استان در سال 92 ، 2 هزار و 796 کیلوگرم در هکتار بوده و باید مطابق برنامه تعیین شده از طرف ستاد یاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، آن را در سال زراعی گذشته به چهار هزار و 177 کیلوگرم می رساندیم.
وی با اشاره به این که قم در سال گذشته شرایط اقلیمی خوبی را به لحاظ بارش و تلطیف هوا پشت سر گذاشت، افزود: همه این عملکرد ناشی از اقدام های مناسب جهاد کشاورزی نبوده بلکه بارندگی ها نیز موثر بوده است.
وی با اشاره به این که قم تنها استانی در کشور است که سطح زیر کشت جو در آن سه برابر گندم است، اضافه کرد: به لحاظ تعداد دامی که در استان وجود دارد، برای جو شرایط ویژه داریم و سطح زیر کشت آن نسبت به میانگین کشوری قابل توجه است.
وی سطح زیر کشت جو در سال زراعی 92 -91 را 20 هزار و 730 هکتار عنوان کرد و افزود: پیرو سیاست های اقتصاد مقاومتی باید این میزان به 20 هزار هکتار کاهش پیدا می کرد، تا تولید به 76 هزار هکتار رسانده شود.
طلایی افزود: عملکرد محصول جو در استان در سال زراعی 92 -91، 2 هزار و 347 کیلوگرم بوده و بر اساس برنامه باید به 3 هزار و 830 کیلوگرم افزایش پیدا می کرد ولی به چهار هزار و 95 کیلوگرم رسیده است.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان قم شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صنفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یکهزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است که هر سال به این میزان افزوده می شود.

** معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به تمرکز تسهیلات بانکی قابل واگذاری به واحدهای تولیدی در بانک های خصوصی گفت: موضوع سوق پیدا کردن واحدهای تولیدی به بانک های خصوصی برای اخذ وام باید آسیب شناسی شود.
سید صدرالدین موسوی با تاکید بر ضرورت روان سازی فرایند ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی در بانک های دولتی، افزود: بروکراسی اداری که در بانک های دولتی برای ارائه وام وجود دارد، باید رفع شود، چراکه این معضل باعث تمایل بیشتر واحدهای تولیدی به اخذ وام از بانک های خصوصی شده است.
معاون استاندار قم همچنین اذعان داشت: برخی از واحدهای تولیدی همه مبالغی که به عنوان وام اخذ می کنند را برای اهداف مورد نظر هزینه نمی کنند و اقدام به سپرده گذاری در بانک های خصوصی می نمایند.

** رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم نیز با اشاره به طرح های اقتصاد مقاومتی در سال های 95 و 96 افزود: در سال گذشته، از 42 طرح مصوب، 6 طرح به بهره برداری رسید و 36 طرح در حال اجراست.
سید حسن رضوی با اشاره به تصویب 138 طرح اقتصاد مقاومتی در سال جاری، اضافه کرد: از این تعداد طرح پیشنهادی علاوه بر 33 طرح اضافه شده مربوط به بخش گردشگری ، 53 طرح مراحل پایش خود را طی می کند، که سازمان، صنعت، معدن و تجارت و همچنین شهرداری قم بیشترین طرح ها را به خود اختصاص داده اند.

** مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری قم نیز با اشاره به تسهیلات رونق تولید افزود: امسال از 2 هزار و 290 میلیارد ریال معرفی قطعی واحدهای تولیدی به شبکه های بانکی جهت اخذ تسهیلات، یک هزار و 580 میلیارد ریال تسهیلات در حال بررسی است و در مجموع 825 میارد ریال پرداخت شده است.
مجید آوری فرد افزود: 28 درصد از معرفی ها و 52 درصد از پرونده های تشکیل شده منجر به اخذ تسهیلات شده است.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.