به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، وی روز پنجشنبه در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اینکه فرمود «حب الوطن من الإیمان» از مصادیقش همین است که انسان به فکر خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانه باشد، تکیه به بیگانه مانند تکیه به پای چوبین است.
وی ادامه داد: طب هرگز نباید خود را به اقتصاد وابسته بداند، به فکر پول نباشید، نباید به این دلیل که داروی داخلی ارزانتر از داروی خارجی است آن را تولید کنیم و یا با این تفکر که واردات داروی خارجی مقرون به صرفه است از تولید دارو در داخل صرفه نظر کنیم، بلکه باید بزرگتر بیاندیشیم؛ انگیزه ما باید «خودکفایی و استقلال» باشد نه مساله اقتصاد و منفعت. باید با انگیزه خودکفایی و استقلال به این سمت حرکت کنیم.
آیت الله جوادی آملی اضافه کرد: باید مانند دریا باشیم، دریا مضایقه ای ندارد که به کسی سود برساند اما وابسته به دیگری نیست و لولوء و مرجان را با هنر خود و در دل خود می سازد، این تفکر است که انسان را از وابستگی و حقارت نجات می دهد.
وی تصریح کرد: این کشور به لطف الهی همه چیز دارد، منتهی باید مسئولان، جوانان را هدایت کنند تا در مسیر صحیح علم و دانش قرار بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: فخر این کشور مردان بزرگ علمی مانند بوعلی و فارابی هستند که نه استادی داشتند و نه کسی توان آن را داشت که شاگردی اینان را کند، این غرور و فرهنگ ملی ماست و این جوانان باید بدانند که وارثان آنها هستند.
وی ابراز داشت: فهم یک ملت، پشتوانه واقعی آن است و این استعداد در جامعه ما وجود دارد و ما می توانیم با پاکی و قداست روح، کشور را با عظمت اداره کنیم.
آیت الله جوادی آملی همچنین با اشاره به جایگاه رفیع علم طب، بیان داشت: در جریان طبابت یک کار وزین برعهده شماست و آن این است که حرمت طب را حفظ کنید و آن را در حد بیطاری تنزل ندهید.
وی گفت: از آنجا که موضوع علم طب، «انسان» است، پاسداشت حرمت طب به این است که انسان را حیوان ناطق ندانیم، بسیاری از بیماری ها می تواند در انسان به وجود بیاید که برای آنها نمی توان از طریق آزمایش هایی که روی موش صورت می گیرد درمانی پیدا کرد؛ بیماری هایی مانند اختلاس و احتکار و گرفتن حقوق نجومی را آزمایشگاه موش جواب نمی دهد. در نتیجه باید توجه داشته باشید شما عزیزان پزشک با «انسان» روبه رو هستید و لذا باید هم حرمت طب، هم حرمت طبیب و هم حرمت انسان را حفظ کنید.
وی اظهار داشت: اکثر بیماری ها مربوط به پرخوری و بدخوری است، دین به ما گفته تا اشتها نداشتید غذا نخورید و قبل از سیر شدن کامل نیز، دست از غذا خوردن بکشید، افرادی که در ماه مبارک رمضان غصه دار می شوند، معلوم می شود که خود را خوب نشناخته اند، این افراد توجه ندارند که غذا باید در خدمت انسان باشد و نه انسان در خدمت غذا.
وی تاکید کرد: توجه اصلی باید به مساله بهداشت و پیشگیری از بیماری باشد تا جامعه از هزینه های درمان نجات یابد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صبح امروز در سفر به شهر مقدس قم با شماری از مراجع تقلید دیدار و گو کرد. دیدار با آیات عظام مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی از برنامه های عصر وزیر بهداشت در قم می باشد.
1175 /
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.