به گزارش ایرنا از مرکزتحقیقات اسلامی مجلس، آیت الله احمد مبلغی روز دوشنبه در جمع هیات اندیشه ورز جامعه شناسی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم خاطرنشان کرد: دربحث آسیب های خانواده زندانیان،باید آیه شریفه «وَ لا تَزِرُ وازِرَهٌ وِزرَ أُخری» مورد توجه قرار گیرد. این آیه شریفه تحمیل وزر (گناه) مربوط به یک فرد به فرد دیگر را روا نمی دارد.
وی ادامه داد: البته روشن است که بسیاری از مجازات هایی که برای مجرم در نظر گرفته و یا انجام می گیرد به صورت طبیعی بازتاب‌هایی را برای خانواده آن مجرم در پی دارد.
وی ادامه داد: مقصود از پیامدهای مجازات‌ها،مواردی است که دارای آثار تخریبی و آسیب های جدی است که خانواده ای را در مسیر ناهنجاری، یا انفعال جدی اجتماعی و یا فرو افتادن به فساد اجتماعی و یا مشکلات اقتصادی می‌کشاند.
مبلغی گفت: سئوال این است که اگر ما به نوع یا میزانی از مجازات روی آوردیم که دارای پیامدهای منفی است که اسلام به هیچ وجه این پیامدها را نمی پسندد و نمی‌پذیرد ، آیا می توانیم در نوع کیفیت و میزان مجازات دست به تعدیل بزنیم یا تجدید نظر به عمل بیاوریم؟
مبلغی افزود: گاه اهمیت این مساله تا آنجا پیش می رود که بازتاب‌های یک مجازات از حیث شدت و آسیب رسانی و ایجاد تنگنا بسیار بزرگتر از خود مجازات است.
وی ادامه داد: در واقع، با وقوع جرم ما به دو نوع مجازات دست می زنیم، یکی مجازات اصلی و دیگری مجازات پیامدی، که ابعاد و ماهیت مجازات پیامدی گاهی از ابعاد و ماهیت مجازات اصلی فراتر می رود، گویی این خانواده است که در واقع دارد مجازات می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تصریح کرد: به‌عنوان مثال در شرایط پیچیده جامعه امروز، مجازات زندان برای فرد مجرم، اقتصاد و معیشت و وضعیت فرهنگی خانواده او را هم به‌سمت پرتگاه می‌برد و می‌توان آن را به‌نوعی مجازات بازتابی نامید.
7401/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.