به گزارش ایرنا ، صیاد اسماعیلی روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات بخش میراث فرهنگی پارس آباد افزود: در حال حاضر گروهی از آثار تاریخی از جمله هشت تپه تاریخی در حال مطالعه جهت ثبت ملی است.
او با اشاره به وجود آثار تاریخی متعدد در پارس آباد مغان ، اظهار داشت: به منظور تحقق این مهم 300 میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته است.
او افزود: تاکنون در پارس آباد 22 اثر به ثبت ملی رسیده و 2 اثر 'قره توره' و 'آق توره' واقع در بخش تازه کند نیز در مراحل پایانی ثبت ملی است.
وی گفت: ثبت ملی آثار فرصتی برای صیانت ویژه از اثر تاریخی و ممانعت از تخریب و یا تهدید حریم اثر تاریخی است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز از مرمت خانه های تاریخی این استان به صورت مشارکتی خبر داد.
نادر فلاحی با اشاره به شناسایی 23 مورد خانه ثبتی در شهرستان اردبیل اصافه کرد: در سال جاری سه خانه تاریخی شامل رئیسی ، منافزاده و شیخ زاده به صورت مشارکتی مرمت شده و همچنین مرمت اضطراری خانه وکیل نیز اجرا شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت: بیشتر خانه های تاریخی این استان مربوط به دوره قاجار و نمودی از معماری باشکوه این دوره است.
به گفته فلاحی، در مرمت و احیای خانه های تاریخی هیچ محدودیتی وجود ندارد و در صورتی که مالک اعلام آمادگی کند، اداره کل حاضر به تامین مصالح و مشاوره های فنی رایگان است.
وی یکی از موانع مرمت خانه های تاریخی را عدم تمایل و مشارکت مالک و یا وراث خانه ها دانست و گفت: در صورتی که مالکان مشارکت داشته باشند، این اداره کل از مرمت خانه های تاریخی استقبال می کند.
6018/ 1257
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.