مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل گفت: استان اردبیل با نرخ رشد 10.6 دهم درصدی جمعیت بعد از خراسان شمالی در رتبه دوم کشور قرار دارد.

به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، اسد حسن‌زاده در چهارمین جلسه شورای راهبری جمعیت استان اردبیل اظهار کرد: اکثر مصوبات جلسات قبل که براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت مورد تأیید دستگاه‌های اجرایی بوده، عملیاتی شده و ما تلاش می‌کنیم تا براساس سیاست‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهیم در کوتاه مدت و بلند مدت براساس شاخص‌ها و برنامه‌های تعریف شده در جهت عملیاتی کردن این برنامه‌ها اقدامات جدی را انجام دهیم.
وی به آمار جمعیتی استان در چهار دهه گذشته براساس چهار وقایع حیاتی اشاره کرد و گفت: در این 40 سال ما در بحث زاد و ولد و همچنین مرگ و میر یک وضعیت نرمالی را داشتیم به طوریکه در 40 سال گذشته هم در تولد و هم مرگ و میر حالت خطی در استان اردبیل حفظ شده ولی همچنان نرخ رشد جمعیت با یک روند کندی روبه‌رو بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل تصریح کرد: در بحث ازدواج در این سال‌ها یک حالت صعودی داشتیم و در بحث طلاق نیز بنا به دلایل و عوامل متعدد فراز و نشیب‌هایی را در ثبت طلاق شاهد بودیم به طوریکه سیر صعودی در این زمینه نیز مشهود بوده است.

حسن‌زاده با بیان اینکه جمعیت استان در حال حرکت به سمت میانسالی و پیری است، بیان کرد: قطعاً در 20 سال آینده جمعیت استان به ویژه در حوزه افراد میانسال و پیر رو به افزایش خواهد بود و از نیروی مولد، جوان و کار کاسته خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما در این شورای راهبردی تلاش می‌کنیم تا با جمع‌بندی نظرات کارشناسی به ویژه کارشناسانی که از دستگاه‌های مختلف حضور پیدا کردند، جمع‌بندی نهایی را در حوزه افزایش جمعیت و زاد و ولد انجام دهیم تا خانواده‌ها با رغبت و انگیزه بیشتری بتوانند در این حوزه شایسته عمل کنند.
حسن‌زاده با یادآوری اینکه استان اردبیل در نرخ رشد جمعیت با 10.6 دهم درصد بعد از خراسان شمالی رتبه دوم کشور را دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه جمعیت کشور و استان اردبیل رو به پیری و سالمندی می‌گذارد، ضرورت دارد در ایجاد بسترهای لازم برای ارائه خدمات به سالمندان و همچنین افزایش امید به زندگی اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها بر محور خودمراقبتی و ارتقا سلامت سالمندان در دستور کار قرار گیرد.
معاون اداره کل بهزیستی استان اردبیل نیز با بیان اینکه در 25 سال آینده مشکل اصلی جامعه سالمندی خواهد بود، اظهار کرد: ما براساس این روند تأکید داریم تا مناسب‌سازی فضای شهری براساس افزایش جمعیت سالمندی و همچنین راه‌اندازی مراکز ارائه‌کننده خدمات روزانه به سالمندان گسترش پیدا کند.

رزاق‌پور تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال‌های آینده سالمندان اغلب افراد تحصیل‌کرده خواهند بود باید نسبت به تغییر الگوها و سبک زندگی و در نظر گرفتن آرمان‌های آنها برنامه‌ریزی‌ها به نحوی انجام شود تا کیفیت ارائه خدمات ارتقا یابد.
در این جلسه رسولی از کارشناسان حوزه صدا و سیما نیز به تولید و پخش 55 ساعت برنامه رادیویی و 50 ساعت برنامه تلویزیونی با محوریت سالمندی اشاره کرد و گفت: باید تعریف ما از سالمند و سالخورده تغییر پیدا کند چرا که ما نمی‌توانیم هر فردی را که بازنشسته می‌شود، سالمند خطاب کنیم.
وی با بیان اینکه در جهت تقویت نظام خانواده و همچنین کاستن از مشکلات پیش روی ازدواج جوانان و کاهش آمار طلاق باید یک برنامه‌ریزی بلند مدتی را انجام دهیم، افزود:‌ ما می‌توانیم از تجربیات کشورهای مختلف در این زمینه استفاده کنیم. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.