در این میان، طرح استانی شدن انتخابات موضوعی است که در سراسر کشور مخالفان و موافقان بسیاری داشته وهم اکنون برای چکش کاری بیشتر، نمایندگان آن را به کمیسیون شوراها ارجاع داده اند.
مخالفان این طرح با بیان اینکه این طرح با روح دموکراسی سازگار نمی باشد، معتقدند که طبق قانون فعلی، نامزد برگزیده، نماینده یک حوزه تعریف شده در کشور است، به این معنی که کاملاً برای مردم آن حوزه شناخته شده و با مشکلات جاری آنان آشنا است و اگر انتخابات استانی شود برگزیدگان دیگر متعلق به بخش مشخصی نبوده و در نتیجه انگیزه مشارکت و مسئولیت‌پذیری کاهش خواهد یافت.
به اعتقاد آنها ، طبق قانون اساسی نماینده مجلس مسئول نظارت بر کلیه امور جاری در کشور است، بنابر این در شرایط فعلی نیز نماینده یک شهر به طریق اولی نماینده استان متبوع خویش نیز محسوب می‌شود.
موافقان این طرح نیز استانی شدن انتخابات را زمنیه ای برای انتخاب آگاهانه و دوری از تعصبات طایفه ای و قومی، برجسته شدن نقش احزاب ، حضور افراد توانمند در انتخابات، دوری از مسایل جزیی و پرداختن به امور کلی در مجلس، تخصصی شدن امور در مجلس و ... ذکر می کنند.
علی صوفی دبیر کل حزب پیشرو اصلاحات با بیان اینکه اصلاح طلبان از استانی شدن انتخابات حمایت می کنند، گفت: استانی شدن انتخابات، نظارت مجلس را تقویت می کند.
وی افزود: انتخابات استانی را مثبت ارزیابی می کنم چرا که این کار سبب پررنگ شدن نقش احزاب، سیاسی شدن لیست ها، ارتقای سطح کارشناسی مجلس و برگزاری سالم تر انتخابات می شود .
وی ادامه داد: استانی شدن انتخابات از خواسته های اصلی احزاب و تشکل های مدنی در کشور است .
زعفر احد زاده دبیر حزب آزادی استان اردبیل هم در این باره گفت: انتخابات استانی مزیت های برجسته ای نسبت به روال حاضر داشته و سبب تقویت نهاد ها و تشکل هاتی مدنی خواهد شد .
وی افزود: با استانی شدن انتخابات کارکرد احزاب و برنامه های جریان های سیاسی جایگاه و قوام بیشتری خواهد یافت .
احد زاده بیان کرد: در قالب استانی و پررنگ شدن نقش احزاب و مانیفست های انتخاباتی آنها، قطعا افرادی می توانند در قالب کاندیدا قرار گیرند که از تعهد جریانی و شفافیت بیشتری برخوردار باشند.
وی افزود: رویکر استانی انتخابات در کنار توجه به رجال شاخص و برجسته موجب خواهد شد مجلس و منتخبان متوجه مسایل کلان کشوری و استانی شده و انرژی آنها صرف مسائل جزیی منطقه ای نگردد.
ذکی الله خوشبخت رییس شورای هماهنگی و سیاستگذاری احزاب و تشکل‌های انقلاب اسلامی استان اردبیل هم در این باره گفت: استانی شدن انتخابات نیاز به آسیب شناسی دارد تا مبادا به کشور آسیبی برسد .
وی افزود: هدف کلی از این طرح برگزاری انتخابات سالم است که مجلس می تواند قوانینی را در این باره وضع کند.
خوشبخت بابیان اینکه احزاب و تشکل های سیاسی از استانی شدن انتخابات استقبال می کنند افزود: استانی شدن انتخابات ،انتخاب آگاهانه و سالم را بدنبال دارد .
وی ادامه داد: دغدغه اصلی احزاب اصولگرا خروج از فعالیت موسمی و مقطعی، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و انتخاب افراد کاردان و شایسته از سوی مردم است و ما نتوانستیم افراد خوب و شایسته را برای مجلس پرورش و تربیت کنیم و لازم است احزاب این موضوع را آسیب شناسی کند .
رییس شورای هماهنگی و سیاستگذاری احزاب و تشکل‌های انقلاب اسلامی استان اردبیل ادامه داد: استانی شدن انتخابات در چندین دوره مطرح اما نتیجه ای حاصل نشده است.
وی افزود: برای استانی شدن انتخابات روشنفکران، اندیشمندان، نخبگان و صاحبنظران باید اظهار نظر کرده تا مبادا لطمه ای در اثر آن به کشور وارد شود.
او ادامه داد: احزاب بدنبال مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هستند و باید تلاش کرد تا مردم آگاهانه در صحنه حاضر شده و بهترین کاندیداها را در انتخابات فارغ از فامیل گرایی و طایفه گرایی برگزیند، احزاب باید بدنبال کاندیداهای نخبه و روشنفکر و کاردان باشند، البته گزینش این افراد حاصل خرد جمعی و تصمیم گیری اتاق فکر است.
امید علی رعنایی فعال سیاسی اصولگرا هم در این باره گفت: استانی شدن انتخابات در یک نگاه، بستر را برای منفعت طلبانی که از درون و خارج از استان دندان ‌های خود را تیز کرده‌اند تا با پول ‌های کثیف و هزینه‌ های هنگفت عدالت انتخاباتی را به چالش بکشند، فراهم می کند.
وی افزود: لازم است با بررسی‌ کاستی‌ ها و ضعف قوانین انتخابات؛ نحوه برگزاری، شرایط لازم و کافی کاندیداها ، هزینه‌ های انتخاباتی، طایفه ‌گرایی و جریان ‌سازی کاذب برای فریب افکار عمومی مورد توجه جدی قرار گیرد.
رعنایی اضافه کرد: در نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی باید بستر و فضا بر عناصر فرصت‌ طلب، قدرت‌ طلب و منفعت‌ طلب تنگ شود.
وی با بیان اینکه مجلس جای عناصر ضعیف با تفکر اشرافی ‌گری نیست، افزود: باید در قوانین جدید ساز و کار مناسب در نظر گرفته شود تا ضمن رعایت عدالت انتخاباتی و رقابت سالم و جوانمردانه از هر اقدام متناقض اخلاق و عدالت جلوگیری شود.
او اضافه کرد: در انتخابات نباید سرمایه‌ داران و بساز بفروش‌ ها پرچمداران عرصه انتخابات شوند بلکه زمینه برای حضور و رقابت پابرهنه‌ های انقلابی ، صادق و شجاع که هدفی جز خدمت ندارند فراهم شود.
رعنایی اظهار داشت: در ادوار گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی، شاهد حضور عناصر مختلف با گرایش‌ ها و سلایق سیاسی اما با پول ‌های کلان بودیم و اکنون هم بعضی‌ ها با پول، حزب بازی و طایفه ‌گرایی در صدد تغییر ذائقه مردم هستند.
7110/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.