خواص تخم شترمرغ، غاز، اردک و بلدرچین

غیر از تخم‌ مرغ، تخم سایر پرنده‌ ها مانند بلدرچین، کبک، شتر مرغ، غاز یا اردک هم خوراکی است و مصرف هر کدام از آنها می‌ تواند فوایدی برای بدن داشته باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر غلامرضا کرد افشاری، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت: غیر از تخم‌ مرغ، تخم سایر پرنده‌ ها مانند بلدرچین، کبک، شترمرغ، غاز یا اردک هم خوراکی است و مصرف هر کدام از آنها می‌ تواند فوایدی برای بدن داشته باشد. مثلا تخم اردک، از نظر طب سنتی، با این که دیر هضم‌ تر و غلیظ‌ تر از تخم‌ مرغ است، می‌ تواند برای رفع لاغری مفید باشد. بهترین حالت مصرف تخم‌ اردک هم این است که آن را با چربی خودش سرخ کنید. مصرف تخم اردک می‌ تواند باعث رفع تنگی سینه و سرفه شود، این تخم، سرشار از امگا۳ و ویتامین D است. تخم غاز هم جزو دیگر تخم‌ های خوراکی است که حجم مناسبی از ویتامین B12، فولات و پروتئین را در خود جای داده است، میزان پروتئین تخم غاز، حدود ۵/۳ برابر بیشتر از تخم‌ مرغ است اما چربی و کلسترول آن هم بسیار بالاست. تخم شترمرغ هم جزو مواد غذایی‌ است که مصرفش به خانم‌ های باردار یا افراد مبتلا به کم‌ خونی توصیه می‌ شود. تخم شترمرغ، آهن، اسید فولیک و کالری بالایی دارد اما میزان روی آن کمتر از تخم‌ مرغ است. مصرف تخم بلدرچین هم برای فصاحت کلام در کودکانی که دیر به حرف افتاده یا درست حرف نمی‌ زنند، توصیه می‌ شود. هر ۱۰۰ گرم تخم بلدرچین، حدود ۱۵۸ کیلو کالری انرژی دارد و میزان ویتامین‌ های A B12 و B6 آن هم تقریبا به اندازه تخم‌ مرغ است. در نهایت، اشاره‌ ای هم به تخم کبک می‌ کنیم که دارای پروتئین بالا و چربی پایینی است. تخم کبک، سریع هضم می‌ شود و برای تقویت سیستم گوارشی یا قوای جنسی هم مناسب است. ویتامین‌ های گروه B و آهن، جزو مواد مغذی تخم کبک است. منبع: سلامت نیوز

دیدگاه تان را بنویسید