مصرف بی رویه قند یکی از اصلی ترین عوامل چاقی و بیماری های در پی چاقی است اما روش های جالبی برای حذف یا کاهش چشمگیر آن در رژیم غذایی وجود دارند. به گزارش خبرنگار سبک زندگی جی پلاس؛ کارشناسان معتقدند بسیاری از مردم در مصرف قند زیاده روی می کنند؛ فاجعه ای برای سلامتی ما و یکی از عوامل اصلی چاقی های روزافزون افراد جامعه. ظرف سه هفته آینده با دوری جستن از چیزهای شیرین و بازنگری در تمایلات غذایی خود، روز به روز احساس بهتری پیدا خواهید کرد. در شرایطی که مصرف بی رویه و بیش از حد قند موجب بالا رفتن کلسترول و فشار خون شده و خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد، باید توجه داشت که بین قندهای افزودنی و قندهای طبیعی مانند فروکتوز موجود در میوه ها و لاکتوز موجود در لبنیات تفاوت زیادی وجود دارد. مصرف قندهای طبیعی به طور کلی مفید است چرا که آنها حاوی مواد غذایی مانند فیبرها و آنتی اکسیدان ها بوده که دارای فواید متابولیکی هستند. قندهای افزودنی (مانند شیرین کننده ها و طعم دهنده های غذایی) همگی فاقد فوایدی هستند که در بالا ذکر شد و شما باید آنها را ظرف سه هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید. هفته اول: خانه را پاک سازی کنید. "مارک گلد" استاد دانشکده پزشکی در دانشگاه فلوریدا می گوید هر چه مواد قندی بیشتری در دسترس تان باشد، میل به خوردن آن نیز بیشتر می شود. غذاها و نوشیدنی های شیرین بسته بندی شده را دور بریزید. هنگامی که در دور ریختن یک بسته شک دارید به جای مشاهده گرم قند موجود، مواد تشکیل دهنده آن را بررسی کنید. برچسب های تغذیه ای هنوز مشخص نمی کنند که چه میزان از قند موجود در محصول افزودنی یا طبیعی است. از خوردن شربت ها، آبمیوه ها و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید. اگر غذای بیرون را می خورید از خوردن غذاهای شیرین و چسبنده بپرهیزید. همیشه یک میان وعده اضطراری (مانند یک موز یا یک تکه شکلات کم قند) در کیف خود داشته باشید. هفته دوم: شروع به کاهش مصرف کنید: ذائقه خود را با ایجاد تغییرات تدریجی دوباره آموزش دهید. "دیوید کاتز" مدیر مرکز تحقیقاتی "یل گریفین" می گوید: "شما می توانید ذائقه شیرینی خود را ظرف مدت دو هفته تغییر دهید." شیرینی مصرفی خود را به دقت اندازه گیری کنید: میزان شیرین کننده ای را که فکر می کنید نیاز دارید برداشته و سپس نصف آن را برگردانید. غذاهای بدون قند خود را با غذاهایی که از قند طبیعی برخوردار هستند ترکیب کنید. فقط آب بنوشید: برای یک هفته کامل، به جای نوشابه های قند دار و آبمیوه ها تنها آب بنوشید. هفته سوم: برای بلندمدت برنامه ریزی کنید: پس از گذشت دو هفته، اکنون شما بهره هوشی خود را نسبت به قند بالا برده و ذائقه شیرینی خود را طبیعی کرده اید. کاتز می گوید: "پس از گذشت سه ماه، بدن با این تعمیرات اساسی در رژیم غذایی، سازگار خواهد شد." مصرف روغن های مفید را افزایش دهید: "مارک هایمن" مدیر بخش پزشکی بنیادی در مرکز پزشکی کلیولند نیز می گوید: در هر وعده غذایی از روغن های مفید مانند روغن زیتون استفاده کنید. چربی های سالم، گیرنده های موجود در مغز که میل به مصرف شیرینی را تحریک می کند، خاموش می سازد." براساس یک برنامه منظم غذا بخورید: سعی کنید وعده های غذایی و میان وعده های خود را هر روز در یک زمان مشخص بخورید. برخوردار بودن از یک روال روزمره از بروز گرسنگی و به دنبال آن روی آوردن به غذاهای بسته بندی و پر از قند، جلوگیری می کند. رعایت نکات نه چندان دشوار بالا در بلند مدت، شما را به میزان قابل توجهی از ابتلا به بیماری های زیادی مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و مهم تر از همه چاقی که یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری هاست، در امان نگه خواهد داشت. برگرفته از: Yahoo health

دیدگاه تان را بنویسید