به گزارش ایرنا برخی از فروشندگان سودای سود بیشتر را در ذهن می پرورانند و برای فروش کالای خود به بیشترین قیمت ممکن از طریق احتکار یا گران فروشی تلاش می کنند؛ سودایی که یکی از عوامل افزایش قیمت ها به شمار می رود و باید به امری قبیح در زندگی اجتماعی تبدیل شود.
با روی کار آمدن سازمان های مردم نهاد/NGOs/، چشم انداز دنیا نسبت به موضوعات مختلفی چون فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تحت تاثیر قرار گرفته تا مشارکت جمعی در حل مسائل جوامع مدنی با سرعت بیشتری دنبال شود و اکنون سمن ها باید به صورت خودجوش وارد عرصه فرهنگ سازی در زمینه های اقتصادی شوند.
نهادینه کردن رفتارهای فرهنگی و سوق دادن توجه دولت به موضوع های مهم که از دید دولت مخفی مانده از نقش های موثر سازمان های مردم نهاد است و سودای اقتصادی سودجویان امروزه به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های پیش رو باید مورد توجه فعالان اجتماعی قرار گیرد.
یک کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی معتقد است که مهمترین اولویت سمن ها در اکثر جوامع برطرف کردن آلام و تسکین دردهای اقشار آسیب پذیر جامعه و مبارزه با تهدیدهای اجتماعی است.
هوشنگ عطاپور افزود: اگر سازمان های مردم نهاد تخصصی فعال شوند، می توانند به عنوان چشم ناظر شهروندان و حاکمیت زمینه تحقق برنامه های دولت در راستای توسعه مشارکت های اجتماعی را فراهم آورند.
وی بیان کرد: تعداد کم سازمان های مردم نهاد توسعه ای و ترویجی یکی از مشکلات این بخش بوده و بهتر است تا وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداری ها برای تاسیس این نهادهای مدنی بسترهای مناسب را فراهم کنند.
سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی نیز گفت: یکی از اولویت های اساسی ما تشکیل سازمان های مردم نهاد تخصصی است تا مردم با یک ساختار مناسب و به صورت تخصصی ساماندهی شوند.
محمدی با اشاره به اینکه توسعه هر کشوری در گرو حمایت از ابزارهای اجتماعی است، افزود: تقویت مشارکت های اجتماعی از فاکتورهای مهم در توسعه هر کشوری محسوب می شود و باید حمایت های لازم از این بخش صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان های مردم نهاد یک رابط تسهیل گر بین دولت و مردم به شمار می رود، بیان کرد: سمن ها می توانند شرایط سخت و حساس جامعه را به مردم بازگو کنند تا مردم متوجه شوند که در این شرایط خاص چه عملکردهایی لازم است.
مدیرعامل یکی از سازمان های مردم نهاد که در زمینه کمک به نیازمندان جامعه فعالیت می کند، معتقد است که اعضای سازمان های مردم نهاد می توانند ارتباط چهره به چهره با مردم داشته و مروج فرهنگ اقتصاد مقاومتی باشند.
'پیام ایجادی' ادامه داد: سمن ها با توجه به قدرت و گستره فعالیت خود می توانند رابط بین مردم و دولتمردان باشند و حتی می توانند در امیدآفرینی در جامعه موفق عمل کنند.
به گفته وی مسوولان اگر از طرح های سازمان های مردم نهاد حمایت کرده و فضا را برای توسعه این طرح ها در جامعه فراهم کنند، می توان شعار سال را در جامعه عملی کرد تا شرایط موجود بهبود یابد.
وی با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد یک تشکل مردمی بوده و اعتماد مردم را به خود جلب کرده است، اظهار داشت: شفافیت این سازمان ها علت اعتماد بیشتر مردم به سمن هاست.
به گزارش ایرنا اسلام تشکیل اجتماعاتی در قالب حلقه های معرفتی و حضور در مسجد را به عنوان یکی از راهکارها جهت تقویت جامعه اسلامی معرفی کرده است؛ علوم روز نیز بر وجود اجتماعات و همکاری در کارها تاکید دارد زیرا تقویت جامعه در همکاری آحاد جامعه با یکدیگر شکل می گیرد.
جامعه امروزی در حال تجربه سبک جدیدی از زندگی با استفاده از ابزارهای نوین است و این سبک نشات گرفته از حضور مردم در مدیریت فضاهای اجتماعی است؛ فعالیت هایی که در قالب مجموعه های مردم نهاد با عنوان سمن یا NGO ظهور می یابد.
با این وجود سابقه تصویب قانون برای تشکیل سازمان های مردم نهاد به سال 1384 و آخرین روزهای دولت هشتم بر می گردد که پس از آن تشکل هایی به منوال فعلی ایجاد شده است.
طبق آمار رسمی تعداد سازمان های مردم نهاد در دولت یازدهم در کشور با رشد جهشی مواجه بوده و روند استفاده از توان مردمی در راستای توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی کشور با شتاب بسیار زیاد ادامه دارد.
سمن ها در گستره فعالیت ملی، استانی و شهرستانی برای رسیدن به اهداف مختلفی چون بهبود وضعیت محیط زیست، رسیدگی به سطح رفاه اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه، اشتغال، ازدواج و عواملی از این قبیل تشکیل می شود و برای رسیدن به اهداف خود از ارتباطات اداری و بسیج مردمی استفاده می کند.
سازمان های مردم نهاد در اصل مردمی و غیرسیاسی است و نیازهای خود را از طریق کمک‌های مردمی، کمک‌های مالی از سازمان‌های دولتی و غیردولتی و درآمد حاصل از فعالیت‌های سازمان در چارچوب اهداف آنها تامین می کند و کیفی گرایی دغدغه اصلی سردسته های آنان در زمان حاضر به شمار می رود.
تدبیر دولت یازدهم برای افزایش مشارکت های اجتماعی در سال های اخیر در حالی بر شیوه های متداولی چون توسعه سازمان های مردم نهاد یا سمن ها متمرکز است که رشد کمی این سازمان ها به عنوان دستاورد ناملموس دولت تدبیر و امید، باروری آنها را در مراحل بعدی نوید می دهد.
8135/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.