مجتبی منصوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 23 هزار و 298 راس دام سبک و هفت هزار و 964 راس دام سنگین است.
وی ادامه داد: بیماری تب برفکی به عنوان یک بیماری بومی کشور محسوب می شود و سازمان دامپزشکی اقدام های زیادی را برای کنترل این بیماری انجام داده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر طرح مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی در مناطق مختلف شهرستان خوی ادامه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این بیماری و لزوم پیشگیری از آن، مایه کوبی دام ها علیه بیماری تب برفکی و ترویج و آموزش دامداران در اولویت برنامه های واحد مبارزه این شبکه قرار دارد.
سرپرست شبکه دامپزشکی خوی گفت: افت شدید تولید شیر و گوشت، کاهش زایش، تلفات در گوساله ها به همراه هزینه بالای درمان از جمله خسارت های اقتصادی این بیماری به دامداران است.
وی افزود: رعایت ضوابط بهداشتی در ورود و خروج، حمل و نقل، نگهداری و تغذیه دام، رعایت ضوابط بهداشت فردی از جمله پوشیدن چکمه، لباس کار توسط کارگران و تعویض لباس در جابجایی های بین دامداری ها و واکسیناسیون به موقع دام ها در کنترل این بیماری بسیار موثر است.
منصوری ادامه داد: همراهی دامداران این شهرستان در مایه کوبی برای بیماری های مختلف بسیار خوب بوده و اطلاع رسانی های صورت گرفته آگاهی آنان را در خصوص اهمیت واکسیناسیون بسیار بیشتر کرده است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای 9 میلیون واحد دام اعم از سبک و سنگین و انواع طیور و ماکیان است.
مرزی بودن استان و واقع شدن در کریدور مهاجرتی پرندگان باعث شده است تا دام ها و طیور استان بیشتر در معرض خطر قرار بگیرند و نیازمند توجه و نمونه برداری مستمر باشند.
همه ساله جمعیت دام های سنگین در چهار نوبت و دام های سبک در یک نوبت علیه بیماری تب برفکی در استان مایه کوبی و ایمن سازی می شوند.
ایمن سازی تعداد 235 هزار راس دام در فاز اول، 240 هزار راس دام در فاز دوم و 207 هزار راس دام در فاز سوم اجرای این طرح در سال گذشته انجام شد و پوشش 51 درصدی ایمن سازی علیه این بیماری تحقق یافت.
تب برفکی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار دام های زوج سم است و در دام های اهلی و حیات وحش دیده می شود و می تواند خسارت اقتصادی فراوانی را به صنعت دامپروری، دامداران و روستائیان وارد کند.
تلفات این بیماری در دام های بالغ کم و بندرت اتفاق می افتد ولی در دام های جوان تلفات قابل توجهی دارد و از همه مهمتر خسارت بسیار شدید اقتصادی و تبعات اجتماعی ناشی از کاهش تولیدات دامی و کاهش بهره وری دام است.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.