به گزارش ایرنا این موزه، آثار سنگی، سفالی و فلزی متنوعی از آغاز دوره نوسنگی تا پایان دوره قاجاریه را در خود جای داده و مجموعه ای از ابزارآلات سنگی متعلق به هزاره هفتم پیش از میلاد را که از تپه باستانی ' اهرنجان ' در سلماس و ' تپه جلبر' در نقده کشف شده را به نمایش عموم گذاشته است.
بخشی از سالن موزه به نمایش آثار دوره اسلامی از قرون اولیه اسلام تا دوره قاجار اختصاص یافته و انوع سفالینه های لعابدار و ظروف برنجی دوره سلجوقی، کاشی و سفالینه های زرین دوره ایلخانی، ظروف سفالین لعاب کاری شده قرن 6 هجری قمری همراه با سکه های صدراسلام تا دوره قاجار در بخش های دیگر موزه به نمایش گذاشته شده است.
وجود آجرهای لعابدار سه هزار ساله و سکه های نقره و ظروف شیشه ای دوره ساسانی از دیگر ویژگی های منحصر بفرد موزه تاریخی ارومیه محسوب می شود.
وجود سه کتیبه سنگی بزرگ متعلق به دوره حکمرانی اورارتوها به نام ‌های ' استل ( کتیبه) سنگی کله شین'، ' کتیبه ماوانا' و 'کتیبه محمودآباد ' جزو اشیا بی نظیر موزه بوده که به خط میخی اورارتوئی نگاشته شده است.
نسخ نفیس این موزه از دوران ایلخانی تا قاجارهمراه با آثار خوشنویسان مشهور جهان اسلام مانند احمد نیریزی و نائینی بخش دیگری از اشیای این گنجینه غنی کشور را تشکیل می دهد.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی معتقد است که با توجه به تعداد بالای اشیا تاریخی این مکان فرهنگی، دومین موزه غنی کشور است.
حسن سپهرفر با بیان اینکه هر دوره از تاریخ اشیای منحصر به فرد خود را در این موزه دارد، گفت: ابزار آلات استخوانی و سنگی و کاشی های لعاب دار و آجرهای تپه قلایچی نیز از دیگر اشیا منحصر بفرد دوره های صدر اسلام تا قاجار در این موزه محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه گردشگران از ساعت 9 تا 19 می توانند از این مجموعه تاریخی بازدید کنند، بیان کرد: کارشناس میراث فرهنگی که به این آثار آشنایی کامل دارد به عنوان راهنما در این مکان حضور می یابد تا اطلاعات لازم را در اختیار گردشگران قرار دهد.
به گفته وی موزه باستان شناسی ارومیه به ویژه در روزهای پایانی هفته و تعطیلات نوروزی و تابستانی پذیرای جمعیت کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است و یکی از پربازدیدترین مراکز فرهنگی و گردشگری استان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه در فروردین سال جاری یکهزار و 800 نفر از موزه باستان شناسی ارومیه بازدید کردند، ادامه داد: در سال گذشته نیز هشت هزار و 200 نفر از این مکان فرهنگی بازدید کرده بودند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی نیز گفت: با هدف معرفی بیش از پیش این گنجینه تاریخی در نوروز سال جاری روزانه بیش از 300 نفر از طریق اتوبوس گردشگری به موزه ارومیه راهنمایی شدند و از آن بازدید کردند؛ در این ایام هتل های ارومیه نیز تورگردی های خود را به موزه ارومیه هدایت کردند.
حسین امامی افزود: استفاده از ظرفیت فضای مجازی یکی از مهمترین راهکارها برای جذب گردشگر به ویژه در ایام نوروز و تابستان است و باید از این فضا برای شناساندن هرچه بیشتر و بهتر جاذبه های گردشگری استان از جمله موزه ارومیه بهره برداری شود.
وی اضافه کرد: در سال های اخیر اقدامات مناسبی در جهت افزایش مسافران ورودی به استان به ویژه در ایام نوروز و تابستان انجام شده که نتیجه آن رشد بازدیدکنندگان از اماکن گردشگری آذربایجان غربی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با اشاره به اهمیت بازدید از موزه ها و به ویژه موزه باستان شناسی ارومیه، گفت: موزه باستان شناسی ارومیه نسل گذشته را به نسل حاضر پیوند می دهد و بازدیکنندگان را با سبک زندگی پیشنیان در دوره نوسنگی آشنا می کند.
جلیل جباری ادامه داد: این موزه باستان شناسی محلی برای پژوهش و آموزش دانشجویان و پژوهشگران حوزه تاریخ، ادب و فرهنگ می باشد و این اداره کل تاکید دارد که کلاس های درس تاریخ مدارس در این محل برگزار شود.
وی افزود: آذربایجان غربی در دوره های مختلف تاریخی محل سکونت بشر بوده است و این ظرفیت را دارد تا موزه های مختلف و تخصصی در نقاط مختلف استان راه اندازی شود.
وی بیان کرد: با توجه با این مسئله بحث ایجاد تنوع در موزه های استان در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته و بر همین اساس موزه نسخ خطی و موزه آموزشی (جهت نشان دادن سیر تحول آموزش و پرورش) راه اندازی شده است.
به گزارش ایرنا طی دوران نوسنگی در برخی نواحی جنوب غرب آسیا (خاورمیانه) انسان از مرحلهٔ جمع ‌آوری و شکار به مرحله کشت و اهلی کردن برخی حیوانات مثل بز و گوسفند گذر کرد؛ باستان ‌شناسان آغاز این دوره را در حدود 10 هزار سال پیش دانسته ‌اند.
3072/8135
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.