جلیل جباری روز چهارشنبه در دیدار با فرماندار چایپاره افزود: این شهرستان از ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری برخوردار است و امیدواریم در سال جاری آثار تاریخی آن از جمله قیرمیزی مسجد و یخچال چورس و حمام تاریخی بیگ جوان مرمت شود.
وی اضافه کرد: امسال با تهیه فیلم کوتاه، نصب تابلوی شناسایی و تهیه بروشور، جاذبه های شهرستان چایپاره معرفی می شود تا تعداد گردشگران داخلی و خارجی بازدید کننده از آثار تاریخی این شهرستان افزایش یابد.
فرماندار چایپاره بیان کرد: می توان با تفویض مدیریت کمپ گردشگری روستای تاریخی بسطام به دهیاری، از محل اعتبارت دهیاری محل کمپ را برای پذیرایی از مهمانان آماده کرد.
علی محمدی ایروانلو با قدردانی از اقدامات انجام شده در سطح شهرستان چایپاره ابراز امیدواری کرد که به زودی موزه باستان شناسی در 'قیرمیزی مسجد' روستای چورس راه اندازی شود.
به گزارش ایرنا، قدمت قلعه تاریخی بسطام به ۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد و بزرگترین قلعه تمدن اورارتویی در ایران و سومین قلعه بزرگ این تمدن دردنیاست.
بر اساس کتیبه به دست آمده از منطقه، این قلعه به دستور یکی از روسای دوم از پادشاهان اورارتوی در حدود سال های ۶۴۵ قبل از میلاد مسیح احداث شده است.
این قلعه در آن زمان با هدف کنترل مسیرهای تجاری که از طرف شرق دولت ترکیه به شهرهای تبریز و اردبیل و حوزه دریاچه ارومیه رفت و آمد می کردند، احداث شده است.
نتایج به دست آمده از کاوش های باستان شناسان و پژوهشگران از منطقه نشان می دهد که قلعه بسطام از سه قسمت پایین قلعه، میان قلعه و بالا قلعه تشکیل شده و بخش نخست به سربازان و اسب ها، بخش دوم معبد و بخش سوم به پادشاه اختصاص داشته است.
کتیبه کشف شده از این قلعه که به زبان اورارتویی است جهت مطالعات و بهره برداری محققان در موزه ملی تهران نگهداری می شود و تاکنون بیش از ۴۰ اثر تاریخی ارزشمند چایپاره در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
قلعه بسطام، قیرمیزی مسجد چورس، ماهموچی خانگاه، چملی بل علمشاهی واقع درصفرداغی و آب شور شوریک از جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهرستان است.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.