به گزارش ایرنا علی اکبر پورفتح الله روز چهارشنبه در بازدید از پایگاه انتقال خون مهاباد اظهار کرد: ساخت داروی مشتق از پلاسمای خون مازاد بر مصرف داخلی، حدود 17 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته است.
وی افزود: اولویت این سازمان در سال جاری تولید 400 هزار لیتر پلاسمای مازاد بر مصرف است تا بخش عمده نیاز دارویی مشتق از پلاسمای کشور تامین شود.
وی با اشاره به ظرفیت های استانی، گفت: سال گذشته در آذربایجان غربی 35 هزار واحد پلاسمای خون تولید شد که سه هزار واحد آن مربوط به مهاباد بوده است.
پور فتح الله بیان کرد: پایگاه انتقال خون مهاباد استانداردهای اروپایی برای صادرات پلاسمای خون جهت ساخت داروهای مشتق از پلاسما را کسب کرده است.
به گزارش ایرنا شرکت ' اکتافارما /Octapharma/ ' اتریش به نمایندگی از اتحادیه اروپا پس از بازدید و نظارت های لازم مجوز تولید و صادرات پلاسما از پایگاه انتقال خون مهاباد به اروپا را صادر کرده است.
پایگاه انتقال خون مهاباد علاوه بر پلاسما، تولیدکننده گلبول قرمز فشرده (پکسل)، سی پی، سی پی پی، خون فیلتردار، خون شسته شده و به خصوص پلاکت خون است.
پر کردن باکس های خونی با پلاسما برای صادرات به کشورهای اروپایی با نظارت سازمان مرکزی در تهران انجام می شود.
پلاسما 55 درصد حجم خون را تشکیل می‌دهد و مایعی است که 91 درصد آن را آب، یک درصد آن را املاح و یون های معدنی، هفت درصد آن را پروتئین های پلاسما و یک درصد باقیمانده را ویتامین‌ها، مواد قندی و لیپیدها، هورمون‌ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی تشکیل داده است.
3093/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.