فرهاد سرخوش روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تراز دریاچه ارومیه به یکهزار و 270 متر و 38 سانتی متر رسیده است، افزود: این تراز در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 270 متر و 64 سانتی متر بود.
وی ادامه داد: با وجود کاهش 36 درصدی بارندگی ها، تراز دریاچه ارومیه نسبت به کمترین تراز ثبت شده 32 سانتی متر افزایش را نشان می دهد.
سرخوش مساحت فعلی دریاچه ارومیه را یکهزار و 900 کیلومتر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیارد و 320 میلیون متر معکب آب در نگین آبی آذربایجان وجود دارد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به احیا این دریاچه در بازه زمانی 10 ساله، افزود: دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است و تغییرات آب و هوایی به شدت بر روی میزان آب این دریاچه تاثیر می گذارد.
به گزارش ایرنا، مساحت دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 300 کیلومتر کاهش یافته است اما همزمان با تابستان امسال بسیاری از اهالی منطقه برای شنا به این دریاچه مراجعه می کنند.
به گزارش ایرنا، ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 44 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است تا ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلنی به اجرا درآمده و 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه 2.5 میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.
3072/3214
** خبرنگار: شاهین سپهراد ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.