احمد دهقان روز پنجشنبه در جلسه هیات موسس زنجیره توسعه صادرات کشمش آذربایجان غربی افزود: تشکیل زنجیره های تولیدی صادرات محور و ایجاد برند واحد، نقش مهمی در توسعه صادرات، مدیریت عرضه محصولات کشاورزی و حضور پایدار در بازارهای جهانی دارد.
وی با اشاره به انتخاب 6 استان به عنوان پایلوت برای تشکیل این زنجیره تولید گفت: استان های آذربایجان شرقی، زنجان، آذربایجان غربی، همدان، قزوین و مرکزی 6 استان پایلوت هستند که برای تشکیل این زنجیره انتخاب شده اند.
وی با بیان اینکه کشمش های تولیدی استان بازار خوبی در داخل و خارج از کشور دارد، افزود: علی رغم تولید مناسب و مقرون به صرفه بودن بالای آن، باغداران تمایل زیادی به عرضه و صادرات محصول به صورت تازه خوری دارند.
دهقان با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی منوط به سورتینگ و بسته بندی مناسب با برند مشخص است، ادامه داد: در راستای توسعه، ترویج تولید، کشت انگور و تبدیل آن به کشمش، باید اقدامات لازم برای تسریع در خرید حمایتی توسط متولیان فراهم و مقدمات تبدیل و فرآوری و صادرات آن در استان فراهم شود.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید انگور با تولید سالانه 230 تا 280 هزار تن انواع انگور در ردیف استانهای اول تا ششم کشور قرار دارد. سطح زیر کشت انگور در آذربایجان غربی حدود 21 هزار هکتار است با این آمار 30 درصد آن سهم تازه خوری، 25 درصد کشمش، 10 درصد صادرات است و بقیه در صنایع تبدلی و صنعتی مصرف می شود.
حدود 50 رقم از گونه های مختلف انگور کشور در آذربایجان غربی کشت می شود که برخی از آنها شامل انگورهای خلیلی سفید و قرمز، سفید شخ شخ و رجین، تبرزه سفید و قرمز، دسترچین و گزندایی، سایانی، قزل اوزوم ارومیه، جیغ جیغا و سیاه معمولی و حسینی است.
هم اکنون 45 کارخانه در زمینه صنایع تبدیلی محصول انگور در استان آذربایجان غربی فعالیت دارد که نقش مهمی در زمینه اقتصاد کشاورزی استان ایفا می کند.
آذربایجان غربی استانی متکی بر اقتصاد کشاورزی است که دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 700 هزار هکتار اراضی زیر کشت است.
120 هزار هکتار از کل اراضی زیر کشت استان به محصولات باغی و بقیه به محصولات زراعی و جالیزی اختصاص دارد.
سیب، چغندر قند، گندم، انگور و انواع میوه های هسته دار جزو محصولات عمده تولیدی در این منطقه است.
کشاورزان این استان سالانه بین پنج تا 6 میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
از این میزان محصول 280 هزار تن آن انگور بوده و در ردیف محصولاتی با مصرف کم آب جای گرفته است.
8135/ 2093 ** خبرنگار: شهین بیدادرس ** انتشار دهنده: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.