صولت قلیزاده روز دوشنبه در حاشیه بازدید جمعی از کارشناسان فرانسوی و وزارت جهاد کشاورزی از مزارع کلزا در میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین سطح کشت کلزا در شهرهای پلدشت، میاندوآب، بوکان، نقده و پیرانشهر است.

وی افزود: امسال در راستای حمایت از کشاورزان، بیش از ۱۰ هزار تن کود شیمیایی از نوع اوره، پتاس و فسفاته تامین و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بذرهای موردنیاز از نوع هیبریدی خارجی و داخلی نیز به صورت یارانه‌ای در بین کشاورزان توزیع شده است، اضافه کرد: ۱۴ دستگاه ریزدانه‌کار با ۱۴۰ میلیون ریال یارانه و ۵۰ میلیون ریال تسهیلات سرمایه در گردش برای کاشت، داشت و برداشت هر هکتار این محصول در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

معاون مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه بیمه محصول کلزا به صورت یارانه‌ای و در راستای حمایت از کلزاکاران صورت گرفت، گفت: کشاورزانی که کلزا کاشته‌اند می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی، مدیریت اداره‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و یا شعب بانک کشاورزی و نسبت به بیمه اراضی زیر کشت اقدام کنند.

«قلیزاده» بیان کرد: در سال زراعی گذشته ۱۰ هزار و ۳۳۸ تن محصول کلزا در این استان خریداری و مطالبه کلزاکاران طی ۱۰ روز پرداخت شد.

کلزا از جمله محصولات مهم روغنی به شمار می رود که در سال‌های اخیر مورد توجه جدی مسوولان قرار گرفته اما هنوز جایگاه خود را جهت بهبود الگوی کشت در بین کشاورزان پیدا نکرده است؛ محصولی راهبردی که می‌تواند در حل مشکلات اقتصاد ما در آذربایجان‌غربی / کشاورزی / و کاهش مصرف آب نقش‌آفرین باشد.

کشت کلزا که از سالیان دور گذشته در کشورهای اروپایی رواج داشته تنها چند سالی است که به صورت گسترده در ایران و آذربایجان‌غربی کشت می‌شود و کارشناسان معتقدند که کشت آن در مدت زمان کوتاهی در این استان مستعد توسعه می‌یابد.
کشاورزان با توجه به خشکسالی‌های پی در پی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی باید به سمت کشت‌های استراتژیک با آب‌بری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانه‌های روغنی از جمله کلزاست.
در حالی که سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست می‌آید، میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که این رقم نیز در سال‌های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.
این در حالی است که روغن کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع نظیر زیتون جزو با کیفیت‌ترین روغن‌های خوراکی است و در کنار آن با توجه به وابستگی شدید کشور به واردات دانه‌های روغنی، کنجاله و روغن که بیش از ۹۰ درصد است، کشت این محصول و انواع نظیر آن می‌تواند از خروج سالانه نزدیک به چهار میلیارد دلار ارز جلوگیری کند.
به گفته کارشناسان، آذربایجان‌غربی از جمله استان‌های ممتاز و دارای ظرفیت تولید این محصول در کشور به شمار می‌رود و با توجه به شرایط خاکی فوق‌العاده این استان، امکان تولید بیشتر با راندمان چندین برابری نسبت به زمان حاضر در این استان وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.