رسول خضری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سفر در راستای توسعه و تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور انجام می شود و می تواند در خنثی سازی سیاست های آمریکا در منطقه موثر باشد.
وی با اشاره به سفر هیات های ایرانی در اردیبهشت و دی سال جاری به این کشور همسایه اظهار داشت: حضور دکتر روحانی به یک همراه هیات بلندپایه می تواند موجب عملیاتی شدن برخی تصمیم های سفرهای پیشین باشد.
وی ادامه داد: در سفرهای هیات ایرانی به ریاست وزیر وقت صمت و دکتر ظریف به این کشور تصمیم ها و توافق های مهمی برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی بین طرفین گرفته شد که عملیاتی شدن آنها می تواند عواید مناسبی برای استان های غربی از جمله آذربایجان غربی داشته باشد.
وی گفت: علاوه بر دستاوردهای ملی، ایجاد شهرک های مشترک مرزی بین دو کشور در شهرهای مرزی، افزایش مبادلات مرزی ایران و عراق تا 26 میلیارد دلار در سال و رسمی شدن مرز کیله سردشت در این سفر مورد انتظار است.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی برای دیدار با مقامات عالی رتبه عراق و در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی - اقتصادی عازم بغداد پایتخت این کشور شد.
این سفر که نخستین سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عراق است به دعوت رسمی «برهم صالح» همتای عراقی وی انجام شد.
دیدار رسمی با «برهم صالح» رییس جمهوری و «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق و مذاکره های دو جانبه در خصوص روابط تهران – بغداد در حوزه های مختلف و گسترش و تقویت همکاری های منطقه ای 2 کشور از مهم ترین برنامه های دکتر روحانی در این سفر تاریخی است.
رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین در این سفر سه روزه با «محمد الحلبوسی» رییس و نمایندگان مجلس عراق دیدار و گفت و گو می کند.
شرکت در همایش تجاری با حضور بخش های دولتی و خصوصی ایران و عراق و همچنین دیدار با سایر مسوولان بلندپایه عراقی و برخی نخبگان، گروه های سیاسی و اجتماعی این کشور از دیگر برنامه های دکتر روحانی در سفر به عراق است.
در جریان سفر رییس جمهوری، هیات های عالی رتبه دو کشور در نشست هایی مشترک و همچنین جداگانه با همتایان خود دیدار و آخرین وضعیت توافقات و سطح همکاری ها و فرصت های جدید برای توسعه و تعمیق روابط دو کشور دوست و همسایه را بررسی می کنند.
دیدار با آیت الله «سیدعلی سیستانی» از مراجع عظام تقلید و زیارت عتبات عالیات از دیگر برنامه های سفر رییس جمهوری به عراق است.
برهم صالح 26 آبان امسال در صدر یک هیات عالی رتبه به تهران سفر کرد و سفر صبح امروز رییس جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سفر چهار ماه پیش وی، سال 97 را در تاریخ روابط دو کشور دوست و همسایه تاریخ ساز می کند.
سفر سه روزه دکتر روحانی به عراق از این جهت حائز اهمیت است که علاوه بر دو کشور، دوستان و دشمنان دو طرف نیز در سطح منطقه و جهان نظاره گر چگونگی و نتایج عملی این سفر هستند.
بسیاری از مقامات ایران و عراق و ناظران روابط منطقه ای دو کشور، سفر رییس جمهوری ایران به عراق را نقطه عطفی در روابط تاریخی تهران - بغداد می دانند؛ سفری که بیانگر شکست سیاست تحریم و انزوای جمهوری اسلامی و خط بطلان بر اختلال در روابط دیرینه دو ملت و زمینه ساز تفاهم های جدی تهران و بغداد در عرصه های دو جانبه، منطقه ای و بین المللی خواهد بود.
دکتر روحانی روز چهارشنبه 22 اسفندماه 97 به تهران باز می گردد؛ رفت و آمدهای دیپلماتیک 2 ماه گذشته و همچنین تماس های تلفنی بین مقامات ایرانی و عراقی در آستانه سفر دکتر روحانی به بغداد نشان از وجود اراده سیاسی قوی در پایتخت های دو کشور برای گسترش مراودات و گفت و گوهای دو جانبه است.
آذربایجان غربی با قرار گرفتن در شمال غرب کشور یکی از شاهراه های صادرات ایران به کشور عراق و منطقه اقلیم کردستان در شمال این کشور است و هرگونه توسعه روابط تجاری بین دو کشور می تواند موجب توسعه و رونق تجارت در شهرهای مرزی و کل استان شود.
9915/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.