رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از کاهش 17 درصدی کشت چغندر قند در استان در سال جاری خبر داد و گفت: 42 درصد از اراضی زیر کشت این محصول به سیستم های آبیاری بارانی و نوار تیپ مجهز است.

به گزارش ایسنا منطقه اذربایجان غربی اسمعیل کریم زاده طی نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه آذربایجان غربی یکی از قطب های اصلی تولید کننده چغندر قند در کشور می باشد ، اظهارکرد: به دلیل بالابودن نیاز آبی محصول چغندرقند و مشکلات حوضه آبریز دریاچه ارومیه، در سال زراعی جاری در حدود 23 هزار هکتار برنامه ابلاغی سازمان جهاد کشاورزی برای کشت محصول چغندر قند اعلام شده بود که به دلیل مقرون به صرفه بودن کشت این محصول  برای کشاورزان، در حدود 7 هزار هکتار نیز با کسب مجوز از معاونت  امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خارج از حوضه ابریز کشت شده است و در مجموع حدود 30هزار و 652هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته است .

کریم زاده افزود: برای اولین بار در سال 97 کشت نشائی چغندر قند در سطح 13 هکتار در حوضه دریاچه ارومیه و در شهرستانهای بوکان و میاندوآب انجام پذیرفته است.

وی با بیان اینکه این اقدام با هدف صرفه جویی در مصرف آب در مزارع چغندر قند اجرایی شده است، اظهار کرد:  در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری پنج تا شش نوبت در زراعت چغندر قند کاهش یافته و منجر به صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طرح اجرای الگوی تغییر آرایش کشت  چغندرقند از روش 50 در 50 به 40 در 60 یا 25در 50 به منظور صرفه جویی در مصرف آب در سطح 650 هکتار امسال اجرا شده است.

وی خاطر نشان کرد: از اغاز فصل برداشت محصول تا کنون بیش از 900 تن چغندرقند از زارعین استان توسط کارخانجات قند خریداری شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

کریم زاده با بیان تا کنون بیش از 46 درصد از مطالبه های چغندرکاران استان پرداخت شده است، ادامه داد: کل مطالبه های چغندر تحویلی به کارخانه های قند در آذربایجان غربی در حال حاضر 2 هزار و 866 میلیارد ریال است .

کریم زاده با بیان اینکه نحوه پرداخت به صورت نقدی و خدمات کشاورزی است، اضافه کرد: مقرر شده تا 50 درصد بهای چغندر قند تحویلی توسط هر پیمانکار 15 روز پس از تحویل کل میزان تعهد شده پرداخت شود و مابقی نیز 15 روز پس از پایان بهره برداری کارخانه قند پرداخت شود.

وی با اشاره به قیمت خرید تضمینی و جوایز چغندر قند دامه داد: قیمت چغندر قند بهاره با عیار 16 درصد حدود سه هزار و 122 ریال از بابت هرکیلوگرم با احتساب کرایه حمل و نقل است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشاورزان در قبال تحویل هر تن چغندر قند نیز 20 کیلوگرم تفاله خشک به نرخ یکهزار و 200 ریال و 2 کیلوگرم شکر یا قند به نرخ هفت هزار و 500 ریال دریافت می کنند.

کریم زاده بیان کرد: 8 نفر از ناظرین عیارسنجی از کارشناسان امور زراعت سازمان و همکاران نظام صنفی به منظورنظارت بر عیار سنجی این محصول در  5 کارخانه قند استان از ابتدا تا انتهای خرید چغندرقند مستقر و حضور خواهند داشت.

وی تاکید کرد: رعایت حقوق چغندرکاران، تسریع در خرید به موقع محصول چغندرکاران در محدوده زمانی تعیین شده و برنامه ریزی دقیق برای اجرای آن ، دقت در تعیین درصد افت و عیار محصول ، در اولویت قراردادن تحویل محصول چغندر کارانی که طرف قرارداد با کارخانجات استان می باشند از جمله مواردی است که باید نظارت و اجرایی شود.

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.