رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: استان آذربایجان شرقی رتبه چهارم کشور در تولید گل محمدی را با 2000 هکتار سطح زیرکشت و 6000 تن تولید گل محمدی داراست.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در هشتمین جشنواره برداشت گل محمدی در روستای عنصرود شهرستان اسکو، افزود: از این زیرکشت، 610 هکتار در مرحله باردهی و 40 هکتار در مرحله نهال هستند.
وی با بیان اینکه حدود 2100 تن گل محمدی با عملکرد 3.4 تن در هکتار از باغ‌های شهرستان اسکو برداشت و روانه کارگاه‌های عرق‌گیری و بازار می‌شود، افزود: برداشت گل به دو صورت تازه چینی و غنچه چینی انجام می‌شود و علاوه بر فعالیت کارگاه های گلاب گیری سنتی در شهرستان، یک واحد صنعتی(شرکت عصاره ناب سهند) نیز با ظرفیت تولید سالانه 1500 تن انواع عرقیات گیاهی و 0.1 تن انواع اسانس گیاهی نسبت به گلاب گیری و اسانس گیری از گل محمدی فعالیت می‌کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: با توجه به اهمیت این شهرستان در تولید گل محمدی و گلاب در سطح استان باید بر فرآوری این محصول در سطح شهرستان اهمیت داد و با جذب و حمایت سرمایه گذار، درآمدزایی و اشتغال را در این بخش افزایش داد.
وی بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در این شهرستان را متعلق به روستاهای گنبرف، کردآباد، مجارشین و عنصرود دانست و گفت: با توجه به اینکه شهرستان اسکو قطب تولید گل محمدی در استان است، اصلاح گلستان‌های موجود در شهرستان به منظور ارتقاء کیفیت در قالب سند تدبیر توسعه شهرستان در حال اجراست که تاکنون 70 هکتار از این گلستان ها اصلاح شده است.
فتحی افزود: عمده گل‌های برداشت شده برای مصارف غذایی(تولید مربا و ادویه) و همچنین فرآوری در سطح استان و یا سایر استان‌ها عرضه می‌شود و مقدار محدودی از گل‌های تولیدی نیز در خود شهرستان خشک و در طول سال به صورت خشک شده به بازارهای منطقه ارسال می‌شود.
وی افزود: عملیات اصلاح نژاد جهت معرفی ارقام با کیفیت از نظر میزان محصول و مواد موثره موجود در گل(توسط مراکزتحقیقات) وجذب سرمایه گذار جهت احداث واحد فرآوری مدرن با تکنولوژی روز از برنامه‌های این سازمان است.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.