مرتضی آبدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان در راستای رسالت خود طی سال های اخیر با فراهم نمودن شرایط مناسب جهت جلب مشارکت اشخاص، اقدامات ویژه ای در راستای حفظ، مرمت و احیا خانه‌های تاریخی تحت مالکیت آنها انجام داده است.

وی با بیان اینکه خانه‌های تاریخی در سه قالب مشارکتی، بخش خصوصی و مرمت مستقیم توسط اداره کل میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار می گیرند، افزود: با توجه به اینکه برخی از خانه های تاریخی متعلق به بخش خصوصی و یا سایر ارگان های استانی است، لذا با توجه به مشارکت مالی مالکان، مرمت و بازسازی بناهای مذکور با روند سریعتری از سوی اداره کل پیگیری می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در همین راستا ۱۸ خانه تاریخی از جمله خانه های ساوجبلاغی، گنجعلی زاده، نقشینه، سلیمانی، قابچی، عهدی، سرکاراتی، فتح‌الله‌یف به صورت مشارکتی در حال مرمت و بازسازی هستند.

 آبدار بابیان اینکه مشارکت مذکور در قالب اعتبار ۱۳ میلیارد ریالی در حال اجراست، افزود: آمادگی داریم در قالب عقد تفاهم نامه های مشارکت با دارندگان خانه های تاریخی و با تامین اعتبار مورد نیاز اقدام لازم در راستای مرمت و احیا را به عمل آوریم.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با داشتن افزون بر یکهزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه های خاص گردشگری در کنار بازار تاریخی تبریز و ثبت شده در فهرست یونسکو، در رده ۵ استان نخست ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیت های صنعت گردشگری و میراث فرهنگی است.

در کلان شهر تبریز افزون بر ۴۰۰ خانه تاریخی وجود دارد.

۶۱۳۲/۵۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.