به گزارش ایرنا، دبیر علمی دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این اجلاس اساتید صاحب نظر، محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای ژاپن، چین، روسیه، فرانسه، فنلاند، ایتالیا، بلغارستان، ترکیه و ارمنستان و از ملیت های مختلف شرکت می کنند.

کریم حسین زاده دلیر، با بیان اینکه این اجلاس از فردا به مدت ۱۰ روز در تبریز آغاز می شود، افزود: در ۸ روز اول این اجلاس ورک شاپ و کار میدانی در بخش هایی از بافت تاریخی و کهن تبریز توسط گروه های پیمایشی در قالب اساتید و دانشجویان در حوزه های تعریف شده مانند احیای میدان صاحب آباد و حفاظت از بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و سایر بخش ها کارهای تحقیقاتیبرگزار می شود.

وی با بیان اینکه در ۲ روز بعدی اجلاس نیز نشست های علمی، بررسی طرح ها و پروژه های تحقیقاتی گروه های پیمایشی و ارایه مقالات انجام می شود، اظهار داشت: این اجلاس با هدف احیای عظمت دیرین جاده ابریشم و شهرهای واقع در مسیر این جاده، طراحی و سازماندهی شده و تاکنون ۸ اجلاس آن در کشورهای خارجی و یک اجلاس نیز در همدان برگزار شده است.

دبیر علمی دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا با اشاره به اهمیت این اجلاس برای تبریز، گفت: تبریز جزو ۵ شهر تاریخی مهم دنیا بوده و این موضوع با مطالعه تاریخ توسعه شهرهای دنیا حتی از یکهزار سال میلادی تاکنون کاملا نمایان بوده و در شعر حافظ نیز به بغداد و تبریز اشاره شده است.

حسین زاده دلیر، ادامه داد: تبریز  یک شهر خوابیده و مدفون در بطن و قلب خود دارد که هنوز کشف نشده است و محققان و پژوهشگران باید به دنبال کشف آن باشند. 

وی شناخت و شناساندن جایگاه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی تبریز به مردم دنیا و شرکت کنندگان در این اجلاس، تلنگر به مسئولان، محققان و سایر اقشار جامعه برای گشتن به دنبال هویت گذشته خود، برگرداندن و حفظ جایگاه علمی دانشگاه تبریز به عنوان دومین دانشگاه کشور، ارتقای فرهنگ عمومی و آسیب شناسی در خصوص علت از بین رفتن جایگاه تبریز در بین کلانشهرها با وجود داشته های قدیمی و غنی از توانایی های علمی، تاریخی و معرفتی را از جمله اهداف برگزاری این اجلاس بین المللی برشمرد.

دبیر علمی دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا با اشاره به اینکه زبان رسمی این اجلاس بین المللی فارسی و زبان علمی آن انگلیسی است، گفت: برای دبیرخانه این همایش ۳۰۰ عنوان مقاله داخلی و خارجی به زبان انگلیسی ارسال شده است.

حسین زاده دلیر، افزود: مقالات ارایه شده به این اجلاس در قالب کتابچه چاپ و در اختیار دانشگاه ها، مراکز علمی و سایر دستگاه های ذیربط قرار می گیرد و در روز همایش نیز ۳ یا ۴ مقاله منتخب هیات داوران به صورت سخنرانی ارایه می شود.

دبیر علمی ورک شاپ های(کارگاه های) دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری و حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا نیز گفت: گروه های پیمایشی شرکت کننده در این اجلاس در ۴ روز ابتدای آغاز ورک شاپ در بحث ها و نشست های تخصصی، بازدیدهای میدانی و کارگاه های علمی شرکت می کنند و در ۴ روز بعدی دانشجویان در موضوع مشخص فعالیت می کنند.

ملکی، افزود: این اجلاس در ۱۰ تا ۱۵ محور از جمله کاهش ریسک پذیری بازار تبریز، احیای بخشی از جاده ابریشم حدفاصل میدان بهشتی تا میدان صاحب آباد، بازآفرینی میدان صاحب آباد، مدیریت انرژی در شهر، نوزایی شهری، نقش ابزارهای اجتماعی در احیا و تقویت مشارکت در راستای تاب آوری شهر و گردشگری و توسعه شهری از بعد گردشگری برگزار می شود.

۸۰۲۳/۵۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.