رضا پاک نهاد، روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تعداد مغازه تحت تملک شهرداری در مرحله اول به هیات امناهای سرای ایکی قاپیلار و بازار تبریز تحویل شد تا پس از قرعه کشی در اختیار مغازه داران آسیب دیده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام به منظور همراهی با آسیب دیدگان این حادثه انجام می شود، اظهار داشت: مقرر شد در صورت برطرف نشدن نیاز مغازه داران آسیب دیده و پس از اعلام هیات امناهای این سرا و بازار تبریز تعداد دیگری مغازه در اختیار آن ها قرار داده شود.
شهردار منطقه 8 تبریز با بیان اینکه این مغازه ها از مجتمع تجاری صدرا نزدیک بازار تاریخی تبریز در اختیار مغازه داران قرار داده می شود، گفت: هیات های امنای سرای ایکی قاپیلار و بازار تبریز اعلام کردند که نیاز به 10 مغازه دیگر نیز دارند که این تعداد نیز از همین مجتمع به آن ها تحویل می شود.
پاک نهاد، با اشاره به آمادگی کامل شهرداری منطقه 8 در راستای آواربرداری مغازه های سرای ایکی قاپیلی ادامه داد: به محض اعلام مسئولان و بعد از اتمام مراحل قضائی این حادثه، کار آواربرداری این مغازه ها با همکاری اصناف آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، ساعت 22:15 دقیقه چهارشنبه 18 اردیبهشت 98 آتش سوزی مهیبی در سرای «ایکی قاپیلار» بازار تاریخی و مسقف تبریز به آتش نشانی گزارش و پس از تلاش 5 ساعته نیروهای امدادی خاموش شد.
در این حادثه به 125 مغازه بین 50 تا 100 درصد خسارت وارد شد.
بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود 5 هزار و 500 باب حجره، مغازه و فروشگاه، 40 گونه شغل، 35 باب سرا، 25 باب تیمچه، 30 باب مسجد، 20 باب راسته و راسته‌بازار، 11 باب دالان، 5 باب حمام و 12 باب مدرسه به ‌عنوان اصلی ‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود.
این مجموعه با نام مجموعه بازار تبریز در 25 شهریور 1354 با شماره ثبت 1097 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال 2010 نیز این مجموعه با شماره ثبت 1346 به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
8023/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.