رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه اگر در شرایط فعلی به دانشگاهیان و نخبگان اعتماد شود بسیاری از مشکلات کشور حل می‌شود گفت: این در حالی است که متأسفانه وضعیت به گونه‌ای شده که هر زمانی که مشکلی بروز می‌کند، به دانشگاهیان مراجعه می‌کنند، در حالی که ما نباید مصالح ملی را قربانی منافع شخصی کنیم و وضعیت ما با گذشت ۴۰ سال از وقوع انقلاب نباید به شکل امروز باشد.

دکتر میررضا مجیدی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب مهمترین برنامه‌های دانشگاه تبریز در حوزه بین الملل اشاره کرد و افزود: یکی از ملاک‌های توسعه فعالیت‌های بین المللی دانشگاه‌ها در دنیا افزایش کیفیت فعالیت‌های دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف مقاله نویسی، آموزش، پژوهش و غیره به شمار می‌رود در این راستا ما در دانشگاه تبریز نیز امر چابک سازی فعالیت‌ها را مورد پیگیری قرار دادیم و تلاش داریم ارتباط خوبی با مراکز صنعتی برقرار شود چرا که دانشگاه‌ها باید در کنار فعالیت‌های بین المللی سازی به مأموریت‌های خود نیز در عرصه ملی توجه کنند.

دکتر مجیدی همچنین تاکید کرد: بحث جذب دانشجوی خارجی از سال گذشته در دانشگاه تبریز پیگیری می‌شود و در حال حاضر در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حدود ۲۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و تلاش داریم آمار دانشجویان افزایش یابد.

رئیس دانشگاه تبریز همچنین به چالش‌های پیشروی جذب دانشجویان خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: مشکلات فرهنگی و مادی دو چالش مهم دانشگاه‌های کشور در جذب دانشجویان بین المللی است. در واقع کشورهای دنیا شناخت زیادی از ظرفیت‌های بالای دانشگاه‌های ایران ندارند و حتی با توجه به نزدیکی جغرافیایی دانشگاه تبریز به کشور ترکیه آن شناختی که باید از دانشگاه تبریز در کشور ترکیه اتفاق نیفتاده است، به گونه‌ای که اخیراً نشستی با مسؤولان برخی دانشگاه‌های کشور ترکیه در حوزه آموزش زبان فارسی برگزار کردیم نکته‌ای که اغلب این افراد مطرح کردند این بود که آنها شناخت دقیقی از دانشگاه ما نداشتند بنابراین ما نتوانستیم آن چنان که باید خودمان را به دنیا و حتی کشورهای همسایه بشناسانیم.

دکتر مجیدی تاکید کرد: در گام دوم انقلاب مد نظر رهبری باید با دید بازتری به مسائل فرهنگی به خصوص در حوزه‌های آموزشی و علمی داشته باشیم تا بتوانیم فعالیت‌های خود را در عرصه‌های علمی پیش ببریم.

وی بر ضرورت توجه به نخبگان دانشگاهی در کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه دانشگاهیان نخبگان و دانشمندان در پیش، دوران و بعد از وقوع انقلاب نقش پررنگی داشته‌اند و بعد از انقلاب نیز به عنوان سربازان امام (ره) در حساس‌ترین زمان‌ها نظیر دوران دفاع مقدس در تداوم این انقلاب تلاش بیشتری داشتند بنابراین در شرایط فعلی نیز باید در امور مختلف مورد توجه قرار گیرند.

رئیس دانشگاه تبریز تاکید کرد: اگر در شرایط فعلی به دانشگاهیان و نخبگان اعتماد شود بسیاری از مشکلات کشور حل می‌شود این در حالی است که متأسفانه وضعیت به گونه‌ای شده که هر زمانی که مشکلی بروز می‌کند، به دانشگاهیان مراجعه می‌کنند، در حالی که ما نباید مصالح ملی را قربانی منافع شخصی کنیم و وضعیت ما با گذشت ۴۰ سال از وقوع انقلاب نباید به شکل امروز باشد و نباید به این روز می‌افتادیم. بنابراین لازم است سرمایه گذاری مناسب روی نخبگان و دانشگاهیان صورت بگیرد تا در ۴۰ سال آینده مشکلات ما رفع شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.