یک متخصص تغذیه با ارائه توضیحاتی، راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی پاییزه را تشریح کرد.     دکتر حسن فرهاد غیبی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به شیوع بیماری‌های عفونی، عفونت آنژین گلو، آنفلوانزا و سرماخوردگی در فصل پاییز، گفت: با شروع فصل سرماو تغییر آب و هوا، بهتراست مردم تغییراتی در رفتار خود برای مقابله با بیماری‌ها اعمال کرده و رعایت مسائل بهداشتی را جدی گرفته و با این اقدام ازانتقال میکروب و ویروس‌ها جلوگیری کنند.     وی افزود: با تقویت سیستم ایمنی بدن و مصرف آنتی اکسیدان‌ها و از بین بردن رادیکال‌های آزاد در بدن، می‌توان ازابتلا به بیماری‌های فصل سرما پیشگیری کرد.     وی با بیان این‌که در فصل پاییز پیشگیری بهتر از درمان پس از بیماری است، افزود: ویروس‌ها مهم‌ترین عامل ایجاد کننده سرماخوردگی هستند چرا که به راحتی می‌توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شده و موجب بیماری شوند.     این متخصص تغذیه رعایت مسائل بهداشتی را برای جلوگیری از  ابتلا و مصون ماندن از بیماری‌ها موثردانست وگفت: داشتن تغذیه‎ی سالم و تقویت سیتم ایمنی بدن، از جمله راهکارهای بهبود سریع بیماری محسوب می‌شود.     وی خاطرنشان کرد: رعایت مسائل بهداشتی و امتناع از دست دادن و روبوسی با افرادی که سرما خورده‎اند، عدم استفاده از وسایل مشترک و شست وشوی مداوم دست‎ها از جمله موارد بهداشتی هستند که حتما باید رعایت شوند و باید از تماس با ترشحات بینی و چشم نیز خودداری کرد؛ چرا که در انتقال ویروس بسیار موثر هستند.      وی افزود: عطسه و سرفه کردن در محیط‌های بسته نیز ازعوامل پخش و انتقال ویروس‌های سرماخوردگی است. 
 حسن بیگی با بیان این‌که باید تغذیه مناسب در فصل سرما برای تقویت سیستم ایمنی بدنی و مقابله با ویروس‌ها داشته باشیم، افزود: در این فصل باید از پنج گروه غدایی اصلی به ویژه از گروه مواد غذایی که حاوی آنتی اکسیدان مانند ویتامین ث و ب است، استفاده کنیم.     وی افزود: استفاده از ویتامین‌ها نقش زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند که در این راستا می‌توان ویتامین ث را از مرکبات، فلفل دلمه‌ای و سبزیجات دریافت کرد.     وی ادامه داد: ویتامین آ نیز جزو ویتامین‎های محلول در چربی و جزو آنتی اکسیدان‌ها است که می‌توان با مصرف لبنیات، سبزیجات و میوه‌های سبز تیره، زرد و نارنجی رنگ مانند هویج، خرمالو، گریب فروت و نارنگی، بتاکاروتن‌ها آن را تامین کرد.     متخصص تغذیه مصرف املاحی مانند زینک درحبوبات و گوشت را برای پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن موثر دانست و گفت: توصیه می‌شود افراد در زمان سرماخوردگی از مایعات گرم، مانند انواع سوپ مرغ، شیرگرم و ... استفاده کنند.     وی بیان کرد: برای جلوگیری از سرماخوردگی می‌توان از گروه پروتئین‌ها مانند  انواع گوشت قرمز، مرغ و پروتئین های گیاهی نیز مانند حبوبات استفاده کرد.    وی با بیان این‌که کمبود ویتامین D  وC درجامعه ما شایع است، افزود: این ویتامین‌ها منابع غذایی محدودی دارند، محصولات دریایی مانند ماهی‌ها، میگو و نور خورشید بهترین منبع برای تامین ویتامین D وC بدن است، افراد می‌توانند بخش عمده ویتامین مورد نیاز D و Cبدن را با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 20 تا 30 دقیقه تامین کنند.     وی ادامه داد: نور خورشید از ساعات 10 صبح تا 16 عصر می‌تواند به پوست آسیب برساند به همین دلیل بهتر است افراد قبل از این ساعات برای تامین ویتامین D  وC در معرض نور خورشید قرار گیرند. 
تغذیه مناسب راه ورود میکروب‌ها به بدن را مسدود می‌کند    وی با بیان این‌که تغذیه مناسب راه ورود میکروب‌ها به بدن را مسدود می‌کند، یادآور شد: افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل سرما قرار دارند و باید بیشتر از سایر افراد برای تقویت سیستم ایمنی خود تلاش کنند.     این متخصص تغذیه در بخش دیگر سخنان با بیان این‌که در فصل سرما محیط‌های خشک و خشکی هوا نیز می‌تواند برای افراد مشکل ایجاد کند، گفت: در فصل سرما استفاده از بخاری در منازل، موجب خشکی هوای محیط شده و با تاثیر منفی روی دستگاه تنفسی، زمینه را برای جذب ویروس‌ها فراهم می‌کند.    وی ادامه داد: توصیه می‌شود برای از بین بردن خشکی هوای محیط، از بخار آب برای مرطوب کردن محیط استفاده کرد. 
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.