اخبار مرتبط

محمد علی طهماسبی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: حمایت های دولت از بخش چایکاری و صنعت فرآوری چای باعث افزایش درآمدچایکاران ، تولید برگ سبز، افزایش مساحت باغ های فعال ، تولید و فروش چای خشک و افزایش شاخص های ضریب خوکفایی در تولید چای شده است.
وی اظهارداشت: 912میلیارد ریال وام به چایکاران و کارخانه داران از طریق سازمان چای کشور و با احتساب تسهیلات صندوق حمایت از توسعه صنعت چای از سال 1392تاسال گذشته پرداخت شده است .
وی خاطرنشان کرد: با حمایت دولت از کشت چای ، میانگین قیمت خرید برگ سبز نیز از هشت هزار و750ریال در سال 92 تاکنون 115درصد رشد داشته است و تولید برگ سبز چای نیز با 35درصد رشد از 80هزارتن درسال گذشته با وجود تنش آبی به 108هزارتن رسیده است .
وی ادامه داد: مساحت باغ های فعال چای در آغاز کار دولت تدبیر و امید 17و نیم هزار هکتار بود که با حمایتی که دولت از چای به عمل آورد این میزان هم اکنون به بیش از 21هزار تن رسیده و درآمد چایکاران نیز در این مدت با 190درصد افزایش در سال گذشته به دوهزار و 30میلیارد ریال افزایش یافته است.
طهماسبی تولید چای خشک از سال 1392تا سال 96را به ترتیب 19هزار، ،14و نیم، 31 و 24هزار تن ذکر و تصریح کرد: تولید چای خشک در این مدت از 28درصد رشد برخوردار بوده و آبیاری تجمعی نیز از 250هکتار در این مدت به 828هکتار و ضریب خودکفایی در صنعت چای نیز از 17درصد به 22درصد رسیده است.
وی با اشاره به تشکیل صندوق حمایت از توسعه چای یادآورشد: این صندوق در آینده با خرید زنجیره ای چای فعالیت خود را گسترش خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنش های کم آبی به حفر چاه در بخش چایکاری باید توجه شود که دولت تا 85درصد هزینه آن را پرداخت می کند که این کار می تواند با افزایش اراضی به آبیاری تحت فشار چندین هزار هکتار از اراضی چایکاران را زیر پوشش آبیاری قرار دهد تا افزایش واحد سطح را بدنبال داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه اظهار داشت: زمینه های مکانیزاسیون ، پرداخت تسهیلات آبیاری ، احداث جاده های بین راهی باغها و امور زیربنایی باید در برنامه های سازمان چای قرار گیرند که مسوولان استان گیلان بویژه مسوولان جهادکشاورزی، استاندار و فرمانداران می توانند به تحقق این برنامه ها کمک کنند.
6029 /6030
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.