اخبار مرتبط

به گزارش ایرنا؛ کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این باره با بیان اینکه اختلالات اسپکتروم اوتیسم یا ASD بر عملکرد مغز بخصوص در زمینه های تعامل اجتماعی و مهارت های ارتباطی تاثیر می گذارد، می گوید: هیچ علتی برای ASD وجود ندارد، اما به نظر می رسد که هم ژنتیک و هم محیط زیست هر 2 نقش مهمی در ابتلای به این بیماری ایفا می کنند.
لاله مظفری افزود: مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها برآورد کرده اند که یک مورد در هر 68 کودک آمریکایی با ASD شناخته شده اند و این در مورد پسران پنج برابر بیشتر از دختران است.
وی اظهار کرد: افراد مبتلا به ASD اغلب رفتارهای خود را تکرار می کنند و رفتارهای وسواس گونه ای از خود نشان می دهند و در نتیجه این نوع رفتارها می تواند عادات غذایی و انتخاب غذا را تحت تأثیر قرار دهد.
کسی که مبتلا به اوتیسم است ممکن است به طعم، بو، رنگ و بافت غذا حساس باشد و از خوردن برخی غذاها شامل میوه ها، سبزیجات و غذاهای لغزنده و نرم امتناع کنند، خوردن غذا در این کودکان به اندازه کافی نیست چون کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است با تمرکز بر روی یک عمل مانند غذا خوردن برای مدت زمان طولانی مشکل داشته باشند.
او در ادامه گفت: مشکل یبوست در این بیماران را می توان از طریق یک رژیم غذایی با فیبر بالا، مقدار زیادی مایعات و فعالیت بدنی منظم درمان کرد.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی اضافه کرد: کودکان مبتلا به اوتیسم که داروی ریتالین مصرف می کنند، اشتهای کمتری دارند و این می تواند مقدار غذای مصرفی کودک را کاهش دهد و بر رشد کودک تاثیر بگذارد اما با صلاحدید پزشک و کارشناس تغذیه با تجویز داروهای دیگر می توان اشتها و جذب ویتامین ها و مواد معدنی را افزایش داد.
مظفری با بیان اینکه برخی از افراد احساس می کنند که یک رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین، علائم اوتیسم را بهبود می بخشد، گفت: گلوتن نوعی از پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو وکازئین نیز پروتئینی است که در شیر یافت می شود. برخی از متخصصان تغذیه معتقدند که افراد مبتلا به اوتیسم دارای منافذی در روده هستند که اجازه می دهد بخشی از گلوتن و کازئین به جریان خون وارد شده و مغز و سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار دهد. اعتقاد بر این است که این ممکن است به اوتیسم منجر شود یا علائم آن را تشدید کند.
وی همچنین افزود: تا به امروز مطالعات علمی این موضوع را ثابت نکرده است با این حال، بهبودی علائم بیماری در بعضی از افراد پس از مصرف رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین دیده شده است.
وی اظهار کرد: اگر شما در حال بررسی یک رژیم غذایی GFCF ( بدون گلوتن وکازئین ) هستید، با تیم مراقبت بهداشتی خود، از جمله متخصص تغذیه صحبت کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی و کمبود مواد مغذی بالقوه در این رژیم وجود داشته باشد.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.