اخبار مرتبط

فرزام بیدارپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از بارش های اخیر، گونه های مختلفی قارچ در مناطقی از استان رشد کرد و برخی افراد که توانایی کافی در تشخیص قارچ های سمی و خوراکی ندارند با مصرف آن دچار مسمویت شدند.
وی افزود: تعدادی از این افراد پس از مداوا در بخش اورژانس مراکز درمانی ترخیص شدند ولی 28 نفر برای مداوای بیشتر در مراکز بیمارستانی بستری و 2 نفر نیز با درخواست خودشان به مراکز بیمارستانی کرمانشاه رفتند.
بیدارپور تاکید کرد: بیشترین مسمومیت ها بر اثر مصرف قارچ سمی استان مربوط به شهرستان کامیاران، سنندج، دیواندره و دهگلان است.
وی یادآور شد: شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و فقط افراد متخصص و با تجربه می توانند قارچ ها را از هم تشخیص دهند.
بیدارپور با اشاره به اینکه 12 گونه قارچ سمی وجود دارد، اضافه کرد: با ویژگی های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی توان با قاطعیت سمی و غیرسمی بودن آن را تشخیص داد چون مصرف گونه های سمی می تواند منجر به مرگ یا آسیب های جدی به کبد، اعصاب، کلیه ها و دیگر اعضای بدن شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: قارچ های خوراکی منابع خوبی برای پروتئین، انواع ویتامین و فیبر هستند و با توجه به کالری کمی که دارند، نقش مهمی در سلامت افراد ایفا می کنند.
وی به مردم توصیه کرد هنگام مصرف قارچ های خوراکی از راهنمایی های افراد با تجربه در این خصوص بهره ببرند و در صورت امکان از قارچ های پرورشی استفاده کنند.
قارچ‌های خوراکی داراب ساختارهای تولید مثلی (کلاهک) گوشت بوده و ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمین با دست چیده می‌شوند.
خوراکی بودن قارچ‌ها می‌تواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود.
درد شکم، تهوع، استفراغ و ضعف و بی حالی از نشانه های مسمومیت با قارچ سمی است.
3020/9102
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.