اخبار مرتبط

آرزو کاوه‌ئی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به بیان برخی از علل اضافه وزن و چاقی در کودکان پرداخت و افزود: عوامل تغذیه‌ای همچون افزایش کالری دریافتی، افزایش مصرف نوشیدنی‌های شیرین، افزایش مصرف غذاهای آماده و استفاده زیاد از تنقلات چرب و شیرین در بروز اضافه وزن موثر است.

وی کم تحرکی، کاهش فعالیت بدنی، افزایش استفاده از رایانه و افزایش تماشای تلویزیون را از عوامل محیطی موثر در چاقی دانست و اضافه کرد: مدت زمان تماشای تلویزیون یا وجود تلویزیون در اتاق خواب کودک، ارتباط مستقیم با چاقی کودکان و نوجوانان دارد.

کاوه‌ئی تاکید کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کودکان پیش‌دبستانی که ساعت هشت شب می‌خوابند پیشرفت چاقی آنان در نوجوانی ۱۰ درصد بوده و آنهایی که ساعت ۹ یا دیرتر می خوابیدند ۲۳ درصد است.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: کمبود خواب با افزایش دریافت غذا و افزایش وزن همراه است و با کاهش ساعات خواب میزان اشتها افزایش می‌یابد.

کاوه‌ئی درباره برخی از پیامدهای چاقی در کودکان گفت: بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب، مشکلات تنفسی و اختلالات روانی از جمله کاهش اعتماد به نفس و افسردگی از آثار منفی چاقی است.

وی افزود: چاقی در سنین پیش دبستان با چاقی در سنین نوجوانی ارتباط دارد و کودکانی که در بدو ورود به مهد کودک اضافه وزن داشتند احتمال چاقی آنان در کلاس هشتم چهار برابر کودکانی بوده که وزن طبیعی داشتند. 

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره اقدامات صورت گرفته در مراکز خدمات جامع سلامت برای پیشگیری و درمان چاقی و اضافه وزن کودکان اظهار داشت: بررسی وضعیت تغذیه کودک، ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب گروه سنی کودک، پیگیری بر اساس جدول توالی سنی، ارجاع کودک به پزشک و کارشناس تغذیه در صورت افزایش نامطلوب وزن کودک از جمله اقدام های صورت گرفته است.

کاوهئی بیان کرد: همچنین برگزاری کلاس های آموزشی برای والدین کودکان چاق و دچار اضافه وزن، آموزش مربیان مهد کودک ها و توزیع بروشور و پمفلت از دیگر اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه است.

وی با ارائه توصیه های تغذیه ای ضروری برای کودکان با اضافه وزن، چاق و احتمال اضافه وزن گفت: تداوم تغذیه با شیر مادر در کودکان کمتر از ۲ سال، تهیه صحیح شیر مصنوعی با مقدار آب لازم، دادن شیرمصنوعی به مقدار کافی متناسب با سن به شیرخوار، استفاده از موادغذایی بدون چربی یا کم چرب و کم شیرین، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین نظیر چای شیرین و آب میوه صنعتی و خودداری از مصرف شیرهای طعم دار مورد تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: متناسب بودن سهم هر وعده و میان وعده بر اساس  توصیه‌های متناسب با سن کودک، مصرف حداکثر ۳ وعده اصلی غذایی و دو میان وعده غذایی در روز و  تشویق کودک به مصرف میوه، سبزی، غلات کامل و کاهش مصرف لبنیات پرچرب و شیرینی ها مورد توجه قرار گیرد.

کاوه‌ئی افزود: استفاده از میان وعده‌های غذایی پر انرژی همچون چیپس، کیک و شیرینی‌ در برنامه غذایی کودک حداکثر تا  ۲ بار در هفته و  استفاده از فست فود به یک بار در ماه کاهش یابد.  

وی بر نداشتن بیشتر از ۲ ساعت برنامه های نشسته مثل بازی با رایانه، دیدن تلویزیون و یا بازی با موبایل و تبلت، معرفی میان وعده های غذایی مناسب، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین و غذاهای فرآوری شده تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف غذاها و میان وعده های شور موجب افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین و اضافه وزن و چاقی در کودکان شده است.

کاوه‌ئی بیان کرد: اصلاح عادات غذایی و شیوه زندگی خانواده، مشاوره تغذیه و  اصلاح فعالیت بدنی و ساعات خواب کودک مناسب ترین راهکار پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان است.

وی یادآوری کرد: بر اساس آخرین بررسی صورت گرفته در سال ۱۳۹۶ در استان همدان ۳.۱ درصد کودکان زیر ۶ سال استان دچار چاقی و اضافه وزن و ۹.۸ درصد آنان در معرض خطر اضافه وزن قرار دارند که این روند با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

۷۵۲۶/۲۰۸۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.