اخبار مرتبط

علی اکبر یداللهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا فاصله گرفتن حدود 5 کیلومتری ازکانال های ورودی آب رودخانه ها به دریا و عمق 30 متری را از شروط اصلی برای صدور مجوز برای طرح ماهیان در قفس در این استان بیان کرده است.
وی اضافه کرد : محیط زیست براساس این ضوابط تاکنون برای 39 طرح ماهیان در قفس در دریای خزر در حوزه مازندران مجوز صادر کرد.
یداللهی اظهارداشت : اگر این طرح ها به مرحله تولید برسد، حداقل سالانه 200 هزار تن گوشت سفید در استان تولید خواهد شد.
این مسوول زیست محیطی در مازندران دلیل اصلی برخی مخالفت ها با این طرح را در خزر رعایت نکردن برخی ضوابط زیست محیطی دانست.
میزان پرورش ماهی به شیوه نگهداری در قفس در آب های ساحلی دریای خزر در مازندران هم اکنون سالانه 640 تن است
اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در مازندران از سال 1389 آغاز شد ولی از سال 92 با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و طرح مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی شتاب گرفت و میزان تولید را از 17 تن به 640 تن در سال رساند .
هم اکنون بر اساس اعلام شیلات مازندران 49 قفس پرورش ماهی دریایی در سواحل دریای خزر در این استان فعال است.
دریای خزر در حوزه ایران طبق تحقیقات شیلات ایران و نهادهای ذیربط خارجی ظرفیت تولید سالانه 370 هزار تن ماهی را به شیوه پرورش در قفس دارد و سهم مازندران از این میزان ، 200 هزار تن ارزیابی شده است.
مازندران دو سوم سواحل ایرانی دریای خزر را در اختیار دارد و هم اکنون صید ماهیان استخوانی مهم ترین شیوه معیشت صیادان این استان است.
بر اساس آمار شیلات ، دستکم چهار هزار صیاد هر ساله از ماه مهر تا اواخر فروردین به شیوه پره ماهیان استخوانی را صید می کنند.
میزان صید این گونه ماهیان در دو دهه اخیر از حدود 20 هزار تن در سال به کمتر از 2 هزار تن کاهش یافته است .
بر اساس آمار منابع رسمی به ازای تولید هر 10 تن ماهی برای یک نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد می شود.
مازندران همچنین سه هزار و 330 واحد آبزی پروری دارد که 276 واحد آن مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
6982/1899
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.