اخبار مرتبط

به گزارش دریافتی جمعه ایرنا کارلوس فرناندز که به همراه تعدادی از کارشناسان کشاوزری اسپانیا برای بررسی عارضه زوال مرکبات جهرم به این شهرستان استان فارس سفر کرد اظهار داشت: بیشترین مشکل را در مدیریت باغ می‌بینم که کشاورزان رژیم بد آبیاری دارند.
وی افزود: مثلاً به درختان باغ‌ها روزانه حجم زیادی آب، بیش از 50 لیتر داده می‌شود و روز بعد هیچ آبی داده نمی‌شود.
فرناندز ابراز کرد: خیلی از مشکلاتی که درباره باغ‌ها گفته می‌شود بسیاری از نقاظ دنیا دارند و این مشکل چندان عجیب و غریب نیست ولی مهم این است که شما با شرایط خود چگونه بتوانید آن را مدیریت کنید.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور نیز در این بازدید گفت: تحقیقات درباره‌ این زوال ادامه دارد و نمونه‌های زیای از شهرستان‌های استان فارس تهیه شده است.
علیمراد سرافرازی افزود: توصیه‌های لازم برای کنترل بحران به صورت دستورالعمل به مدیریت جهاد کشاورزی ارسال شده است و رعایت نکات ایمنی باغبانی در دستور کار باغداران قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: علت اصلی این عارضه هنوز مشخص نشده است و گروهی از کارشناسان اسپانیایی برای تحقیق و بررسی علت این موضوع به این شهرستان سفر کرده‌اند.
عارضه‌ زردی و زوال مرکبات در بیشتر مناطق مرکبات‌‌خیز استان فارس به ویژه جویم لارستان، قیر و کارزین، داراب، جهرم و فسا گزارش شده است.
این عارضه به گونه خاصی از مرکبات محدود نمی‌شود و بیشترین خسارت روی لیمو لیسبون(خارگی)، پرتقال، نارنگی و لیمو ترش مشاهده می‌شود.
نشانه‌های این مشکلات شامل قرمزی، زردی، لوله شدن، سوختگی، تنک ‌شدن تاج درخت درختان، ریزش برگ‌هاست و زوال شامل از بین رفتن رشد ریشه‌های مویین و سیاه شدن ریشه های اصلی، خشکیدگی و مرگ ناگهانی درختان است.
شهرستان جهرم با تولید 8هزارتن مرکبات در هر سال، مقام اول تولید مرکبات را در فارس به خود اختصاص داده است.
فارس با بیش از 57 هزار هکتار باغ مرکبات و تولید بیش از یک میلیون و 200 هزار تن میوه مرکبات مقام دوم سطح زیر کشت و تولید را در کشور دارد و سالانه بیش از 5 میلیون نهال مرکبات در این استان تولید و به نقاط مختلف کشور انتقال می‌یابد.
شهرستان جهرم در 193 کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.
9910 / 1876
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.