اخبار مرتبط

دکتر محمدرضا خشنود پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به انتشار تصاویری که نمک ید دار را مشکل دار معرفی می کرد افزود: تمام نمک های فاقد مجوز وزارت بهداشت، شامل نمک دریا و نمک فله، به سبب وجود ناخالصی ها و نداشتن ید، مورد تایید برای مصرف کنندگان نیست.
طی روزهای اخیر کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که فردی با ریختن مقداری نمک ید دار دارای پروانه بهداشتی داخل ظرف حاوی آبگوشت مدعی است که این نمک ها به رنگ کبود در می آید و برای سفید کردن آن از مایع وایتکس استفاده می شود.
این فرد بدون هیچ استناد علمی بار دیگر با ریختن مقداری نمک دریا داخل ظرفی حاوی آبگوشت مدعی شده که نمک دریا کبود نمی شود و نتیجه می گیرد این نمک سالم تر و بهداشتی تر از نمک ید دارای پروانه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز پیشتر به خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل پایین بودن میزان ید در بیشتر مواد غذایی به غیر از غذاهای دریایی، یک راه تامین ید موردنیاز بدن، استفاده از مواد غذایی غنی شده با ید و تغییر در عادات غذایی مانند مصرف خیلی از غذاهای دریایی است.
دکتر عبدالرسول همتی با بیان اینکه غنی سازی نمک خوراکی با ریزمغذی ید از نزدیک به سه دهه پیش در کشور آغاز شده است، با ابراز تاسف از گسترش تبلیغات بی اساس و غیر علمی علیه مصرف نمک ید دار و ترغیب به مصرف نمک دریا، بیان کرد: انجام این تبلیغات آسیب رسان، موجب شده تا معاونت بهداشت بر آن شود تا ید نمک های خوراکی خانوارهای شهری و روستایی را مورد سنجش قرار دهد.
وی اضافه کرد: این برنامه با سنجش ید انواع نمک های خوراکی خانوارهای شهری به کمک کارشناسان تغذیه و در روستاها نیز با همکاری بهورزان انجام گرفت.
همتی با اشاره به اینکه نتایج به دست آمده نشان داد که خانوارهای استان به مصرف نمک های غیر یددار، نمک دریا، نمک دریاچه ارومیه و دیگر موارد مشابه روی آورده اند، هشدار داد: عوارض خطرناک مصرف اینگونه نمک ها زنگ خطری برای افزایش سقط جنین، زایمان های زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، عقب ماندگی جسمی و ذهنی نوزادان و بسیاری از بیماری های دیگر است.
او با تاکید بر اینکه نمک هایی با نام های تجاری دریا، رودخانه، دریاچه ارومیه، چشمه، شفا، سلامت، سوناکس و تخته، غیرمجاز هستند، ادامه داد: اینگونه نمک ها دارای ناخالصی هایی مانند شن، ماسه، خاک، گچ، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و آرسنیک هستند که منجر به بروز عوارض نامطلوب در سیستم های گوارشی، کلیوی، کبدی، ریوی و جلوگیری از جذب آهن می شوند و خطر سرطان زایی دارند.
همتی اعلام کرد: برای آگاه سازی مردم و گسترش آموزش اهمیت مصرف نمک ید دار و آسیب های نمک دریا به کمک رسانه های جمعی و برگزاری نشست های حضوری موارد را پیگیری و اجرا می کنیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: افزایش نظارت بر مراکز عرضه و جمع آوری برندهای غیرمجاز، گسترش بازرسی از کارخانه های تولید نمک از دیگر مواردی است که کارشناسان برای مقابله با این موضوع اجرا می کنند.
همتی افزود: استفاده از نمک تصفیه شده یُددار یکی از ساده ترین و موثرترین روش ها برای دریافت ید است و مردم باید نمک هایی را که بر روی بسته بندی آن ها عنوان ' نمک تصفیه شده ید دار' قید شده و دارای پروانه ساخت، سیب سلامت و مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده کنند، زیرا نمک های دیگر برای مصرف خوراکی، غیرمجازند.
6113 /1876
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.