اخبار مرتبط

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام در عید قربان، گفت: یخچال‌گذاری گوشت قربانی قبل از مصرف به مدت 24 ساعت، راهکار اساسی و کلیدی جهت جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو است.
دکتر مهدی حسینی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خوزستان، اظهار کرد: در مراسم قربانی کردن در عید قربان یکی از مهم‌ترین نکات بهداشتی، بحث تهیه دام سالم است. شهروندانی که قصد قربانی کردن دام دارند نسبت به تهیه دام از مراکز عرضه و میادین دام  که تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی هستند اقدام کنند.
وی تصریح کرد: بیماری‌های خطرناک متفاوتی می‌توانند در دام وجود داشته باشند که برای عموم مردم قابل شناسایی نیستند بنابراین اطمینان از سلامت دام در هنگام خرید بسیار حائز اهمیت است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: رعایت بهداشت ابزار کار از جمله چاقو و ظروف مورد استفاده برای گوشت و آلایش دام ذبح شده جهت جلوگیری از انتقال آلودگی از گوشت به افراد مصرف‌کننده بسیار حائز اهمیت است زیرا آلودگی‌های آسفالت و سطوح آلوده می‌تواند مصرف‌کنندگان را دچار بیماری‌های مختلف کند. همچنین دفع صحیح پس‌ماندهای ناشی از ذبح دام بسیار اهمیت دارد زیرا پس‌ماندهای ناشی از ذبح دام بسیار فسادپذیر هستند و می‌توانند باعث انتقال آلودگی‌ها به انواع و اقسام باکتری‌ها و میکروب‌های بخش روده مثل سالمونلا شود که می‌تواند باعث انتقال بیماری به افراد دیگر شود بنابراین دفع اصولی و صحیح زایدات دام بسیار حائز اهمیت است.
حسینی‌زاده گفت: با توجه به آلودگی‌های خون دام و همچنین احتمال وجود میکروب‌های خطرناک و بیماری‌زا در مایعات و خون دام، شست‌وشو و گندزدایی ابزار کار از جمله چاقو و همچنین تعویض لباس‌ها، شست‌وشو و گندزدایی لباس‌هایی که حین ذبح مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسیار حائز اهمیت است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همچنین استفاده از وسایل حفاظت فردی ایمنی و جلوگیری از انتقال بیماری بسیار حائز اهمیت است. استفاده از دستکش در هنگام ذبح دام و قطعه‌بندی گوشت، استفاده از عینک‌های مناسب و مخصوص برای جلوگیری از انتقال ترشحات و خون به چشم، استفاده از ماسک برای جلوگیری از آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار پشم دام و همچنین استفاده از چکمه در جلوگیری از انتقال بیماری‌ها نقش موثری دارد.
حسینی‌زاده تصریح کرد: یخچال‌گذاری گوشت قربانی قبل از مصرف به مدت 24 ساعت، راهکار اساسی و کلیدی جهت جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو است تا در صورتی که عامل بیماری در محصول وجود داشته باشد از بین برود زیرا تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده بسیار خطرناک است و جهت جلوگیر ی از بروز آن باید از مصرف گوشت قربانی بلافاصله پس از ذبح دام جدا جلوگیری شود.
انتهای پیام انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.