رضا عبداللهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساکنان مناطق شهری زیر 25هزار نفر که خانه های آنان بر اثر سیلاب نیز صدمه جدی دیده است به هر خانوار 120میلیون ریال کمک بلاعوض و 500میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت 15ساله پرداخت خواهد شد ضمن آنکه به خانوارهای روستایی که منازل آنان بر اثر سیلاب آسیب جدی ندیده 50میلیون ریال کمک بلاعوض و 150میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.
به گفته وی واحدهای تجاری روستایی خوزستان که بر اثر سیلاب آسیب دیده اند نیز 450میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت بانکی دریافت می کنند.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه افزود:بر اساس مصوبه هیات دولت ، دریافت کمک های بلاعوض و تسهیلات بانکی به سیل زدگان خوزستانی بدون درنظر گرفتن وام های قبلی روستاییان و ساکنان مناطق روستایی خواهد بود.

** 300روستای خوزستان درگیر سیلاب بودند
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: حدود 300روستای خوزستان درگیر سیلاب اخیر بودند که از این تعداد 145روستا ، سیلاب وارد آنان شده بود و در مجموع ساکنان 60هزار واحد مسکونی روستایی خوزستان به نوعی با سیلاب دست و پنجه نرم کردند.
عبداللهی با اشاره به اینکه هنوز خطر سیلاب و آبگرفتگی مناطق روستایی استان برطرف نشده است افزود: احتمال دارد میزان خسارات وارده به واحدهای مسکونی روستایی بیشتر شود.
وی با بیان اینکه ارزیابی خسارت سیلاب در 71 روستا و 6 شهر همچون گوریه ، حمیدیه ، عین 2 اهواز انجام شده است افزود: در ارزیابی های انجام شده حدود هشت هزار واحد مسکونی شهری و 15هزار واحد روستایی در شهرستان های دزفول ، شوشتر ، اهواز ، شوش و باوی تعیین خسارت شده است و ارزیابی مسکن روستایی در مناطقی همچون دشت آزادگان که همچنان در محاصره آب هستند پس از فروکش کردن سیلاب انجام خواهد شد.
عبداللهی تاکید کرد: تلاش می شود ارزیابی خسارات سیلاب به مناطق روستایی و شهری خوزستان با کمک ارزیاب های معین استان های کرمان ، فارس ، البرز ، هرمزگان و تهران تا یک هفته آینده انجام شود.
وی گفت: ارزیابی های خسارت به واحدهای مسکونی روستایی و شهری در سامانه بنیاد مسکن خوزستان ثبت می شود و سپس متقاضیان پس از پرکردن فرم ها و ثبت آنان در سامانه ، به بنیاد مسکن همان شهرستان برای دریافت کمک های بلاعوض و معرفی به بانک ها برای دریافت تسهیلات بانکی انجام می شود.
بر اساس آمار رسمی ، 58 شهر استان خوزستان زیر 25هزار نفر جمعیت دارند و حدود 1.2 میلیون نفر از جمعیت 4.7میلیونی استان در چهار هزار و 9 پارچه آبادی و روستا زندگی می کنند.
بر اساس سرشماری مسکن شهری و روستایی سال 1392 ، حدود 210هزار واحد مسکن روستایی در خوزستان وجود دارد ولی از تعداد مسکن فرسوده و غیرمقاوم در این استان آمار دقیقی در دست نیست.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان متولی نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی ، اجرای طرح مسکن مهر در شهرهای زیر25هزار نفری استان و تامین مسکن مناسب برای خانوارهای بی سرپناه شهری و روستایی است.
سیلاب مهیب که با طغیان رودخانه های کرخه ، دز و کارون و سپس سرریز تالاب های شادگان و هورالعظیم از روزهای آغازین فروردین ماه شروع شد و همچنان در مناطقی جولان می دهد حدود 400هزار نفر را در مناطق روستایی و شهری خوزستان درگیر کرده است.
بیشترین حجم خسارت این سیلاب بی سابقه در شهرستان دشت آزادگان بوده که از مجموع 62هزار هکتار اراضی زیرکشت و آماده برداشت ، 44هزار هکتار آن زیر آب رفت.
به گفته غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان از گستردگی و حجم آب سیلاب در استان کاسته شده و در روزهای آینده نیز خروجی آب سدهای استان رو به کاهش خواهد رفت.
6065/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.