اخبار مرتبط

صغری فرشی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در حاشیه این آئین در گفت گوی اختصاصی با ایرنا گفت: معرفی جاذبه های مذهبی و معنوی استان از جمله اهداف راه اندازی این سفره نذری و احسان است.
وی با اشاره به انتخاب این محل برای برپایی سفره نذری افزود: بقعه شیخ صفی الدین اردبیل خاستگاه اصلی پیدایش و پرورش نهضت تشیع در کشور می باشد و این مکان ارزشمند و تاریخی در سال 2010 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
او اظهار داشت: امروز در سفره نذری حضرت فاطمه زهرا (س) انواع سفره های رایج و مرسوم مردم نقاط مختلف استان از جمله سفره امیرالمومنین(ع)، سفره حضرت امام حسن(ع)، سفره حضرت رقیه(س) و سفره حضرت ابوالفضل(ع) چیده شده بود.
وی بیان کرد: همچنین برای اولین بار در استان اردبیل و به یاد شهدای مدافعان حرم امروز در این سفره نذری سفره حضرت زینب (س) نیز برای معرفی پهن شده بود.
فرشی از مشارکت داوطلبانه بهترین سرآشپزان استان در برپایی این سفره نذری خبر داد و اضافه کرد: گویماغ، آش رشته اردبیل (اریشته آشی)، قیمه اردبیل، انواع حلوا وامام آشی یا بال آشی که بیش از صد سال در اردبیل قدمت دارد در این سفره ارائه شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: همچنین در این آئین از امام آشی یا بال آشی به عنوان برند آش های نذری استان اردبیل با حضور یکی از اعضای خانواده صدر الممالک که از گذشته های دور بانی احسان این آش در اردبیل هستند، رونمایی شد.
وی استقبال مردم از سفره حضرت فاطمه زهرا (س) را مطلوب توصیف کرد و افزود: هرکس این خبر را شنیده بود به صورت خودجوش و داوطلبانه آمادگی خود را برای مشارکت و کمک اعلام کرده بود که این امر بیانگر عشق و علاقه و ارادت قلبی مردم منطقه به ساحت مقدس ائمه اطهار (ع) است.
او اظهار داشت: با توجه به اینکه اردبیل پایگاه حکومت شیعی است، با عنایت به این پیشینه تاریخی اجرای چنین برنامه هایی در توسعه و رونق گردشگری آئینی، فرهنگی و مذهبی بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
وی ادامه داد: تلاش می شود در مناسبت های مختلف مذهبی مانند محرم به ویژه آئین طشت گذاری اول محرم با حضور تورهای خارجی از جمله علویان ترکیه و عاشقان مذهبی و شیعی از سراسر جهان برنامه های ویژه ای در استان اجرا شود.
6130/6016
انتهای پیام

اخبار مرتبط

آب و هوا

نظرات و دیدگاه ها

مسیولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آن هاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.