حسین کریمی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این عقاب جنگلی مصدوم توسط یکی ازدوستداران طبیعت درمزارع کشاورزی این شهرستان درحالی که قادر به پرواز نبود پیدا و به اداره محیط زیست کهنوج تحویل داده شد.
وی تصریح کرد: پس از تیمار یک ماهه عقاب ، این پرنده شکاری بالغ روز گذشته در طبیعت این شهرستان رها و به آغوش طبیعت بازگشت.
وی ضمن تقدیر از این اقدام، اظهار کرد: بازگرداندن گونه های مختلف پرندگان و جانواران به اداره حفاظت محیط زیست به تدریج دربین مردم در حال افزایش بوده و دوستداران طبیعت مشارکت خوبی را با این اداره دارند.
عقاب سارگپه از راسته شاهین سانان و تیره عقابیان بوده که طول 60 تا 65 سانتیمتر و رنگ پر و بال بسیار متنوع از قهوه ای مایل به خرمائی پررنگ با سطح شکمی کرم رنگ و رگه رگه تا تقریبا سیاه با سطح شکمی قهوه ای خیلی پررنگ، سر پرنده بالغ معمولاˈ کمرنگ، دم اغلب دارچینی و بدن راه راه عرضی دارد.
در پرواز، سطح شکمی این پرنده سفیدرنگ به نظر می آید، ولی نوک و خم بال ها و رانهایش تیره رنگ است.
این پرنده در مناطق مختلف از جمله استپ ها، دشت های وسیع خشک و گاهی در کوهستان دیده می شود و معمولا' روی زمین و گاهی روی درخت ها آشیانه می سازد.
سارگپه پرنده بومی ایران است و در زمره پرندگان حمایت شده قرار دارد.
استان کرمان در سطح بین المللی با دارا بودن 2 زیستگاه ارزشمند خبر و دهبکری برای پرندگان در فهرست نواحی مهم پرندگان ' آی بی آی' در خاور میانه به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان کهنوج در فاصله 330 کیلومتری جنوب کرمان است.
خبرنگار: هادی شفیعی مجاز ** انتشار دهنده: روح الله صائب*
7450/6003
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.