فرماندار رفسنجان روز چهارشنبه در جشنواره گلابگیری روستای بید عسل از توابع شهر سرچشمه با اشاره به اینکه این منطقه یکی از مناطق بکر و خوش آب و هوای شهرستان رفسنجان است افزود: بوته های گل محمدی در مزرعه ای پنج هکتاری در این منطقه کوهستانی کاشته شده است.
وی بیان کرد: تولید گل محمدی در کنار کشت پسته علاوه بر نیاز به آب اندک می تواند به ایجاد اشتغال در این منطقه کمک کند.
ملانوری ادامه داد: رفسنجان از نظر اقتصادی و تولید پسته یکی از خوشنام ترین شهرستان های کشور و جهان است.
وی ادامه داد: ظرفیت های دیگری چون معادن، صنایع و جاذبه های طبیعی بکر و گردشگری در کنار ظرفیت کشاورزی در رفسنجان وجود دارد.
ملانوری گفت: می توان مزارع گل محمدی، گل گاوزبان، عناب، زرشک و غیره را در مناطقی خوش آب و هوایی مانند داوران، سرچشمه، خنامان، راویز و غیره ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال قرار داریم و یکی از اولویت ما اجرای طرح احیاگران آبادی به منظور ایجاد اشتغال پایدار است گفت: برخی روستاهای شهرستان رفسنجان ظرفیت های گردشگری و جاذبه های طبیعی دارند که باید این ظرفیت ها احیا شود.
وی ادامه داد: برخی از روستاها دارای آب و هوای کوهستانی شهرستان رفسنجان مستعد کشت زعفران، گل محمدی، گل گاوزبان و سایر گیاهان دارویی است.
وی افزود: در برخی روستاهای رفسنجان نیز با ایجاد کارگاه های کوچک علاوه بر اشتغالزایی می توان از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کرد.
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان نیز گفت: تولید گل محمدی بعد از زعفران می تواند توجیه اقتصادی در این شهرستان داشته باشد و شهرستان رفسنجان ظرفیت بالایی در زمینه کشت گل محمدی دارد.
حسین رضایی افزود: توسعه کشت ‌های جایگزین در رفسنجان به دلیل کمبود آب در این منطقه توصیه می شود که در این زمینه کشت گل ‌محمدی، زعفران، زرشک، گیاهان دارویی و عناب بهترین نوع است.
وی عنوان کرد: منطقه سرچشمه به عنوان پایلوت کشت گل ‌محمدی در نظر گرفته شده و امروز شاهد برداشت گل‌ محمدی از پنج هکتار سطح زیرکشت این منطقه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: 10 هکتار سطح زیرکشت گل ‌محمدی در شهرستان رفسنجان وجود دارد و عطر و اسانس گل ‌محمدی در این منطقه کیفیت بالایی دارد و به عنوان باغ مادر برای تکثیر از این مزرعه استفاده می ‌شود.
رضایی با اشاره به اینکه در هر هکتار از اراضی گل محمدی رفسنجان 600 کیلوگرم گل محمدی خشک برداشت می ‌شود اظهار کرد: هر کیلوگرم از این محصول به صورت خشک با 14دلار قیمت ارزش اقتصادی بالایی دارد.
وی اظهار کرد: برای ایجاد برند این محصول و توسعه امکانات در زمینه گلابگیری در آینده تسهیلات و کمک های لازم ارائه خواهد شد.
رضایی بیان کرد: برای توسعه کشت گل محمدی در هر هکتار 60 میلیون‌ ریال تسهیلات کم بهره به متقاضیان ارائه می شود.
برداشت گل محمدی و گلابگیری از یک هفته قبل در رفسنجان آغاز شده و تا 20 روز دیگر ادامه دارد.
جشنواره گلابگیری عصر سه شنبه در روستای بید عسل از توابع سرچشمه در رفسنجان برگزار شد و در این آیین از رضا آذرباد به دلیل ایجاد مزرعه گل محمدی در این روستا تجلیل شد.
خبرنگار: مریم رضایی ** انتشار دهنده: نجمه حسنی
7433/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.